Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Problem z CarPlay w BMW E92 z radiem na Androidzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z CarPlay w moim BMW E92. Samochód fabrycznie nie miał żadnej nawigacji, ale kupiłem go już z zamontowanym radiem z nakładką BMW, które wspiera CarPlay (tylko przez kabel).

Opis sytuacji:

CarPlay działa tylko po podłączeniu telefonu kablem – dopiero wtedy pojawia się ikona CarPlay w aplikacjach na radiu.

Czasem jednak zamiast uruchomić CarPlay, otwiera się menedżer plików z mojego iPhone’a i nie da się w żaden sposób przełączyć na CarPlay.

Dzisiaj w ogóle nic nie zadziałało – telefon się nawet nie ładował.

W schowku mam dwa wejścia z naklejkami: CarPlay i USB – oczywiście używam tego z napisem CarPlay.

Nie widzę żadnej aplikacji typu "Zlink" albo innej, która by ręcznie uruchamiała CarPlay.

Wersja kompilacji to: full8227l-demo-userdebug.

Czy ktoś miał podobny problem z takim zestawem? To kwestia firmware’u, kabla, czy może samego radia? Każda wskazówka będzie super pomocna!

Z góry dzięki!

Opublikowano

Do tego badziewia z aliexpress jest sporo firmwere na necie ,wgraj inny metodą prób i błędów bo ciężko znaleźć taki w 100% aby działał .

W nich często wysypuje się oprogramowanie jak również samo urządzenie ,nie raz już to widziałem na własne oczy ,ludzie wycieli deskę aby ro zamontować a potem i tak szukali deski pod ori navi i szukali zestawu oryginalnego bo to z aliexpress działa pół roku i się sypie.

Opublikowano
  • Autor

jakiś sprawdzony sposób masz na to? nigdy tego nie robiłem chociaż technologicznie raczej to ogarnę, ale nie do konna wiem czym się sugerować, może masz cos sprawdzonego?