Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Wymiana sterownika skrzyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam pytanie, chce wymienić skrzynie 6hp28 na taką samą wraz ze sterownikiem, wiadome jest to że trzeba ten nowy (uzywany) sterownik dopisać, wyczytałem że jest to możliwe za pomocą winkfp oraz tool32, czy ktoś może wesprzeć mnie wiedzą? 

• Administrator
Opublikowano

Zaktualizować sterownik za pomocą winkfp z wpisanym VIN auta. Nie wiem czy to zrobisz zwykłym kablem bez icoma.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

No spróbuję samym kablem może się uda, a jak możesz mnie jeszcze trochę nakierować jak dopisać vini tak z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Ma ktoś może jakiś nowszy sp daten do bmw e90 aktualnie mam v60.1 

W programie Ista-D znalazłem wersje skrzyni jest to sg19D. W win kfp widzę że jest ona w trybie expert mode-> P-SGBD-> gs19d.prog

W inpie zobaczyłem ZB-number 7610590, z tego co wyczytałem to jest to numer PABD ale nie ma go tam 

A w comfort mode mam tylko gs40 więc raczej brakuje mi plików. 

Na ten moment jestem świeżakiem ale no chce to jakoś ogarnąć 

Opublikowano

v68.1

https://mega.nz/file/h10wXaQA#qqLNXWObHE5bIckyadHolEdqNo_ekXW9fX4yd7QdARI

najwazniejsze pytanie czy wiesz co robisz i jak zeby nie uwalic sobie sterownika?

• Lubię to! 1

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano

W winkfp raczej się nie zagłębiałem więc może być różnie, stabilizator napiecia posiadam lecz używałem go do zabawy z kessem, a z winkfp jakoś trzeba się nauczyć też. Jeśli masz, jakąś radę na ten temat to chętnie wysłucham.