Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Wtryski n54/n53

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Przyszedł czas w moim n53b30A na wymianę wtrysków . Z tad pytanie, czy montował ktoś z was wtryski n54 index 12 do waszych n53 ? Czytałem zagraniczne fora i ludzie nie narzekają , niby to działa . Ale chciałem zapytać kogoś z was czy ktoś z was coś takiego robił 

Opublikowano

Index 12 dłużej wytrzymują w teorii ale nie wiem czy chcesz się w to bawić. 

Podpowiem ci tak ,kup sobie na aliexpress,z reguły 1 na 6 nie działa ale tak samo jest jak kupisz Ori z ASO też potrafi lać po włożeniu. 

Z Ali będziesz miał nowe i problem na dłuższy czas rozwiązany. 

Przy n55 warto też wymienić świece co 30 tysięcy i cewki co 8p tysięcy bo ma to duży wpływ na zapłon a co za tym idzie też i na żywotność wtryskiwaczy ,takie moje zaobserwowane spostrzeżenia.

Opublikowano

Ja mam n53 nie n55

I chciałem się dowiedzieć czy jeździ ktoś może na wtryskach index 12 z n54 

N53 ostatnie wtryski to index 11 , sa cholernie drogie i nie wytrzymują zbyt długo 

Opublikowano

Miałem napisać n53 a w myślach już n55😆 ale przy obu zapłon ta sama zasada co do wymian przy danym przebiegu. 

Nie montowałem nigdy ale tak robią  ,tak jak pisałem kup z alli ,najtaniej i najlepszy wybór niż kupować używkę z n54.

Zawsze odradzałem właśnie ludziom n53 😆 

Opublikowano

Mam okazje kupic index 12 4 nowe sztuki z 2015r za 6 tys . Co myslisz , chyba NIC im sie nie stalo jak polezaly kilka lat . So nowe w pudełku nawet nie od foliowane 

Opublikowano
8 godzin temu, Guziu napisał(a):

Mam okazje kupic index 12 4 nowe sztuki z 2015r za 6 tys . Co myslisz , chyba NIC im sie nie stalo jak polezaly kilka lat . So nowe w pudełku nawet nie od foliowane 

Sprawdzałeś na stole probierczym jak wypadają twoje 6 sztuk ? 

Co z tego że wymienisz 4 sztuki jak zaraz 2 pozostałe będą lały.

Nie raz jak się wyjmuje wtryski lejące już i to mocno to jak wsadzi się do myjki ultradźwiękowej to się okazje że nie zużyła się cewka ani końcówka tylko był po prostu zasyfiony i nie rozpylał dobrze przez to.

Sprawdzanie korekt aplikacją czy istą nie zawsze jest dobre bo to że np masz dużą korektę wtrysku to równie dobrze może być wiana zaworów ,porysowanej gładzi tulei ,zbyt wypracowanych pierścieni. 

Sprawdź sobie przy okazji od razu kompresję na każdym cylindrze bo już różne rzeczy widziałem.