Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Logowanie odbywa się przy użyciu adresu e-mail, nie nazwy użytkownika.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BMW E90 N46B20 wyciek płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie po wytarciu korka bo myślałem że z niego jest wyciek niestety nie robi się kropelka w tym miejscu i kapie

Do wymiany chłodnica czy może tylko korek spustowy jest wadliwy? Wyciek wychodzi spod ,,metalowych zębów,,

IMG20250610164000.jpg

IMG20250610163942.jpg

Opublikowano
  • Autor
39 minut temu, M4tik napisał(a):

Panowie po wytarciu korka bo myślałem że z niego jest wyciek niestety nie robi się kropelka w tym miejscu i kapie

Do wymiany chłodnica czy może tylko korek spustowy jest wadliwy? Wyciek wychodzi spod ,,metalowych zębów,,

IMG20250610164000.jpg

IMG20250610163942.jpg

Dodam że kapie tylko po zgaszeniu silnika gdy w układzie jest ciśnienie. Czy winny może być również korek wlewu płynu chłodniczego?

Opublikowano

Z tego co widzę to nie ze śruby tylko trochę wyżej z plastikowego rdzenia ,zdarza się 

Korki też często nie puszczają ,ale to i tak pierw przez korek by ci wywalało płyn.Tu ewidentnie chłodnica do wymiany ,nie lej żadnych uszczelniaczy bo będziesz miał nagrzewnicę do wymiany i układ do płukania.

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, M4tik napisał(a):

IMG20250610164000.jpg

IMG20250610163942.jpg

Dodam że kapie tylko po zgaszeniu silnika gdy w układzie jest ciśnienie. Czy winny może być również korek wlewu płynu chłodniczego?

Tak wiem jakiej firmy polecacie chłodnice? Tak do 300 zł ogarnie coś? Mam już strasznie okrojony budżet w tym miesiącu a zrobić to trzeba 

Opublikowano

Korek możesz wymienić ale tu i tak to wina po prostu rozszczelnienia , tylko zobacz czy masz korek na 2,0 bary czy 1,4 

Opublikowano
  • Autor

kamoka-240zl

NRF-327zl

Abalus-327zl

Jakieś doświadczenia z tymi producentami ? Którego wybrać 

Opublikowano

To wszystko jeden uj 

Bierz sobie kamokę i tak zawsze idealnie nie pasują na zaczepy. 

Opublikowano
  • Autor

Poszperałem trochę internetu i nie wiem czemu ta kamoka mi nie podchodzi mało kto ją poleca i podobno problemy montażowe często występują 

BMW E90 N46B20 318i benzyna 2007rok

VIN: WBAVA510X0VA77136

https://allegro.pl/oferta/chlodnica-wody-bmw-e81-e82-e87-e88-e90-e91-e92-e93-e84-e89-1-6-4-4-2004-17003659554

Będzie pasowała? 

Co warto dokupić jeszcze do montażu? 2szt Oringi na króćce 

Czy lepiej dopłacić i kupić już komplet

https://allegro.pl/oferta/chlodnica-silnika-nrf-53473-12343134115

Opublikowano

Problemy zawsze są z jakimi kolwiek zamiennikami 

Porównaj u siebie ile masz wyjść wodnych z chłodnicy bo jedni mają po dwa z obu stron a drudzy na dole chłodnicy tylko jedno małe wyjście.

Po Vin często nie pasują te zamienniki ,jak kupujesz to zadzwoń do sprzedającego żeby powiedział tobie czy ma 4 wyjścia czy 3 i tak najlepiej sprawdzić bo mi wielokrotnie po numerze Vin nie to przychodziło co trzeba. 

W twoim silniku z tego co pamiętam powinny być na wyjściu 2 duże króćce i jeden mały po lewej. 

Edytowane przez pioteror13