Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

ISTA-D Rheingold 4.01 + spolszczenie

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

@Jacu tak

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

dzięki za info i wybaczcie przypadkowo dodaną odpowiedz 😅 pozdro 

Opublikowano

Jest ok.

Opublikowano
Godzinę temu, Jakee38 napisał(a):

link aktywny?

aktywny

• Lubię to! 1

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano

powyżej link do ista do pobrania. ale jeszcze nie sprawdziłem

Opublikowano

chłopaki w e90 N47 wyłączyłem EGR i DPF i wyciołem. Auto po awarii turbo. Teraz na nowym wogule silnikiem nie kręci tylko bendiź słychać. Stoi mi to za granicą kraju. potrzebuje diagnozę zrobić i błęgy skasować. ISTY pozbyłem się po formacie kompa. Pomocy

Opublikowano
W dniu 18.04.2025 o 09:02, Kamyk108 napisał(a):

chłopaki w e90 N47 wyłączyłem EGR i DPF i wyciołem. Auto po awarii turbo. Teraz na nowym wogule silnikiem nie kręci tylko bendiź słychać. Stoi mi to za granicą kraju. potrzebuje diagnozę zrobić i błęgy skasować. ISTY pozbyłem się po formacie kompa. Pomocy

Gdzie za granica? 

Kto ci robil plik na egr/dpf? 

Jest wiele pytan i bez konkretnych odpowiedzi ciezko ci bedzie pomoc.

1) sterownik nie jest uwalony po kiepskim programie?

2) jest wogole komunikacja z ecu?

2) synchro dde-cas zrobione?

Opublikowano

Czy insta działa na win11?

Opublikowano
1 godzinę temu, Irkuss9003 napisał(a):

Czy insta działa na win11?

Nie ma czegos takiego na Insta...

Insta to moze byc Instagram

i tak, ISTA dziala normalnie na Windows 11

• Lubię to! 1

Opublikowano

Tak chodziło mi o ISTA lecz pisałem z telefonu i słownik dodał inne słowo....

To po 1. a po drugie nie mogę znaleźć instalki nigdzie. Miałem na poprzednim laptopie Win10 i śmigała aż miło lecz tutaj mam nowego lapka z win11 i nie mogę znaleźć instalki do ista-d.

W dniu 30.03.2025 o 12:21, McSupro napisał(a):

fajnie że udostępniacie iste 😉 i spoko, że dla aktywnych. 

Z jedenj strony dobrze że tylko dla aktywnych a z drugiej np ja nie mam zadnego dostepu chociaz jestem posiadaczem bmw od ponad 10 lat i znam sie na ista....

Opublikowano (edytowane)

Jak wpiszesz w google ISTA-D Rheingold to na samym dole znajdziesz aktywne linki, a jak nie znajdziesz to musisz trochę posiedzieć tutaj na forum, poudzielać się i nie spamować posta pod postem.

Edytowane przez bl4d3pl
Opublikowano
Godzinę temu, bl4d3pl napisał(a):

Jak wpiszesz w google ISTA-D Rheingold to na samym dole znajdziesz aktywne linki, a jak nie znajdziesz to musisz trochę posiedzieć tutaj na forum, poudzielać się i nie spamować posta pod postem.

Rozumiem tylko by teraz dostać od „was” link z ista to potrzebuje może z pół roku 😂 a chciałbym sprawdzić coś na szybko i potrzebuje ista na wczoraj 😕

Opublikowano
49 minut temu, Irkuss9003 napisał(a):

Rozumiem tylko by teraz dostać od „was” link z ista to potrzebuje może z pół roku 😂 a chciałbym sprawdzić coś na szybko i potrzebuje ista na wczoraj 😕

Na tym polega idea forum internetowego.

Dajesz cos od siebie spolecznosci -> otrzymujesz to co potrzebujesz od spolecznosci

• Lubię to! 1

Opublikowano
12 godzin temu, TuneX_Automotive napisał(a):

Gdzie za granica? 

Kto ci robil plik na egr/dpf? 

Jest wiele pytan i bez konkretnych odpowiedzi ciezko ci bedzie pomoc.

1) sterownik nie jest uwalony po kiepskim programie?

2) jest wogole komunikacja z ecu?

2) synchro dde-cas zrobione?

Pod Hamburgiem mieszkam. Przed św. Bożego narodzenia po powrocie z Gdyni (to ok. 800km w jedną strone) ale pod mieszkaniem już, turbo puściło olej i zatkało DPF. Jeszcze przy okazji częstych opadów spotkałem się z choinką ale tylko jak  światła odpaliłem. Gdzieś jest nieszczelność. Zrzuciłem turbo, DPF i sterownik od motoru-zabrałem do polski. Turbo po regeneracji, DPF pusty(CAT zostawiłem) sterownik robił mi kolega kolegi ale przyzwoity. Poskładałem i silnikiem nie krenci. słychać tylko bendix. w ciul błędów. chyba wszystkie możliwe, ale pojawiły się jeszcze przed świętami. Chciałem diagnoze kasowanie zrobić ale nie mogę sobie poradzić z ISTA. Wcześniej miałem przed formatem kompa. Teraz bieda. "synchro dde-cas zrobione" - co to?

Opublikowano
Godzinę temu, TuneX_Automotive napisał(a):

Na tym polega idea forum internetowego.

Dajesz cos od siebie spolecznosci -> otrzymujesz to co potrzebujesz od spolecznosci

Czyli nowi są skreśleni na starcie? Potrzebuje pomocy z ista-d a forum śledzę i jeśli coś będę wiedział to pomogę także 

Opublikowano

Takie są wymagania na forum i musisz to zaakceptować.
Link idzie znaleźć w google dosłownie od tak, a tutaj dostaniesz wszystko na tacy bez szukania tylko musisz trochę się poudzielać. 
Twój wybór.

• Lubię to! 1
Opublikowano
9 godzin temu, Kamyk108 napisał(a):

Pod Hamburgiem mieszkam. Przed św. Bożego narodzenia po powrocie z Gdyni (to ok. 800km w jedną strone) ale pod mieszkaniem już, turbo puściło olej i zatkało DPF. Jeszcze przy okazji częstych opadów spotkałem się z choinką ale tylko jak  światła odpaliłem. Gdzieś jest nieszczelność. Zrzuciłem turbo, DPF i sterownik od motoru-zabrałem do polski. Turbo po regeneracji, DPF pusty(CAT zostawiłem) sterownik robił mi kolega kolegi ale przyzwoity. Poskładałem i silnikiem nie krenci. słychać tylko bendix. w ciul błędów. chyba wszystkie możliwe, ale pojawiły się jeszcze przed świętami. Chciałem diagnoze kasowanie zrobić ale nie mogę sobie poradzić z ISTA. Wcześniej miałem przed formatem kompa. Teraz bieda. "synchro dde-cas zrobione" - co to?

Immo w serii E jest na zasadzie kodu ISN. Czasami sie zdarzy ze po odlaczeniu aku, slabego akumulatora etc, auto traci synchronizacje ISN pomiedzy modulem CAS a sterownikiem silnika (DDE).

Dlatego wymagana jest synchronizacja

Brak synchro pomiedzy CAS a DDE wlasnie tak sie objawia, auto kreci ale nie odpala

• Lubię to! 1

Opublikowano
9 godzin temu, Irkuss9003 napisał(a):

Czyli nowi są skreśleni na starcie? Potrzebuje pomocy z ista-d a forum śledzę i jeśli coś będę wiedział to pomogę także 

Nie skreslamy nowych osob, po prostu doswiadczenie pokazalo ze "nowy" sie rejestruje tylko po to aby pobrac potrzebne pliki i znika.

• Lubię to! 2

Opublikowano
23 godziny temu, bl4d3pl napisał(a):

Takie są wymagania na forum i musisz to zaakceptować.
Link idzie znaleźć w google dosłownie od tak, a tutaj dostaniesz wszystko na tacy bez szukania tylko musisz trochę się poudzielać. 
Twój wybór.

Witam... moze ktos mi pomoze. zmienilem laptopa i zainstalowalem iste lecz cos zrobilem nie tak i po usunieciu wszystkich plikow z tym zwiazanych i po ponownej instalacji dochodze do punktu otwarcia aplikacji ista w celu zainstalowania lecz wtedy otwiera mi sie ista i wyskakuje komunikat ze nie udalo sie ustanowic polaczenia z jedna z wymaganych baz danych oraz ze istniejace wersje baz danych nie sa ze soba kompatybilne. ktos pomoze calkowicie usunac wszystkie dane z ista i wtedy ponownie zainstalowac???

MEKX4888.JPG

UEHQ8079.JPG

Opublikowano
15 godzin temu, TuneX_Automotive napisał(a):

Nie skreslamy nowych osob, po prostu doswiadczenie pokazalo ze "nowy" sie rejestruje tylko po to aby pobrac potrzebne pliki i znika.

No niektorzy tak robia i chca isc na latwizne. ja tez potrzebuje pomocy i to pilnej i skoro jestem tutaj juz zarejestrowany i mam powiadomienia to tutaj juz zostane 🙂 mam bmw f11 530d wiec bedzie o czym pisac

• Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 31.03.2025 o 14:09, Jacu napisał(a):

Привіт, панове, посилання ще актуальне?  

Opublikowano

Hej, niestety link z instrukcją instalacji upadł. Wiecie może gdzie znajdę działającą instrukcję ?