Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Problem z przepływomierzem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z przepływomierz powietrza w mojej e61 530d 231km m57n2. Założyłem nowe turbo zregenerowane bo wczesniejsz mi padło, mam zrobiną mapę na 300km na tamtej wcześniejszej turbinie po podłączeniu kompa żeby skasować błędu pojawił mi się komunikac o przepływomierzu powietrza chce go skasować i nie chce się on skasować już wymieniałem na 3 przeplywke i dalej jest ten sam błąd. Auto normalnie jedzie tak jak powinno kolektor ssący jest wyczyszczony nowe zaślepki klap wirowych wyczyściłem też cały dolot i nie wiem co jest grane miał ktoś taki problem???

Opublikowano

Działo się tak z przepływomierzem od razu po zrobionej mapie ? Czy po jakimś czasie ? 

Opublikowano
  • Autor

Tak mi się zadziało jak walnęła mi turbo i po założeniu zregeneowanej już przepuszczam że może turbo trzeba ustawić pod małe albo całą mapę od nowa wgrać nie wie zgaduje

Opublikowano
11 godzin temu, Kwiatek39 napisał(a):

Tak mi się zadziało jak walnęła mi turbo i po założeniu zregeneowanej już przepuszczam że może turbo trzeba ustawić pod małe albo całą mapę od nowa wgrać nie wie zgaduje

Tak myślałeś właśnie że jak włożyłeś regenerowane turbo tak się stało ,źle ustawiona gruszka pewnie jest na niej ,szedł bym bardziej w ten trop.

Podłącz się pod obd i zobacz odczyt przepływomierza jakie ma wartości. 

Opublikowano
  • Autor

U mnie turbo jest sterowane elektronicznie, ale ok podłącze kompa i zobaczę wartosci

Edytowane przez Kwiatek39

Opublikowano
28 minut temu, Kwiatek39 napisał(a):

U mnie turbo jest sterowane elektronicznie, ale ok podłącze kompa i zobaczę wartosci

Jak masz już wersję sterowaną elektronicznie to mógł zepsuć się ten właśnie elektroniczny aktuator 

Opublikowano
  • Administrator

Jak wymieniłeś 3 przepływki i nadal jest problem to szukałbym problemu w czujnikach od ciśnienia

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, DracoBlue napisał(a):

Chodzi o ten czujnik ci jest u góry w kolektorze ssącym???

Opublikowano
  • Administrator

Tak między innymi 

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
  • Autor

Wrzucam zdjęcia z inpy

IMG_20250716_190725.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam wszystkich mam już rozwiązany problem czemu nie mogłem skasować przepływki otóż okazało się że był wgrany soft gotowiec klien wgrał oprogramowanie z E65. Talerze jak by ktoś chciał kupić przeplywomiż powietrza to mam na sprzedaż 2szt

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Siemka dawno mnie nie było został rozwiązany problem z przepływem powietrza okazało się że miałem wgranego gotowca .