Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Uszczelka pod głowicą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem. W zbiorniczku płynu chłodniczego robi się ciśnienie a temperatura silnika dochodzi nawet lekko powyżej 100 stopni. Minimalnie ubywa też płynu. Czy to na 100% uszczelka pod głowicą? Wycieków nie widać. Jeśli tak to jakich kosztów mogę się spodziewać?

Silnik to N53B30 272KM

Tak, wiem że to lipny silnik. 

• 4 tygodnie później...

Opublikowano

Nie widząc auta, to takie wróżenie z fusów, może uszczelka, a może głowica. W kwestii kosztów to samo, moze się okazać ze głowica prócz obróbki samej płaszczyzny, wymaga regeneracji, poza tym jest jeszcze kwestia zakresu prac które mają/muszą być zrobione za jedną drogą, czyli wypadałoby oddać wtryski do sprawdzenia, a może turbina już ma swoje najlepsze lata za sobą... Tak to już bywa, czasem pojedziesz na szybką wymiane oleju za przykładowe 100€, a wyjedziesz po miesiącu z rachunkiem na parę tysi, bo stary olej rozpuścił skutecznie panewki, do konsystencji opiłków. 

• Lubię to! 1