Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BMW F10 CIC - Moduł CarPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Panowie ! Temat dzisiejszy moduł CARPLAY ( LINK : https://pl.aliexpress.com/item/1005007956110437.html?invitationCode=QlEzY1d0c2F0cDg1b1U3dmFXSHVNdHB2UnRoa3N5bHpJRm1STkdKb1RhMmVQemFTZUJrNWVWT0s1MU1hdTAyWg&srcSns=sns_Copy&sourceType=1&spreadType=socialShare&social_params=61218204270&bizType=ProductDetail&spreadCode=QlEzY1d0c2F0cDg1b1U3dmFXSHVNdHB2UnRoa3N5bHpJRm1STkdKb1RhMmVQemFTZUJrNWVWT0s1MU1hdTAyWg&aff_fcid=207bfc38705e498a90ba7a8287fbe892-1755966740438-06045-_EvNcZE6&tt=MG&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAYnJpZBEwdEtzZzRGZ2xYbDFDUFozNQEeV8rjsEw_yD5sDGEqsKOCaMa_m4fFpQQEmWogu_YZCwf8oPUGq3KimzjP8-8_aem_EFuwuQ-O1o8sXcsAuL3bVQ&aff_fsk=_EvNcZE6&aff_platform=default&sk=_EvNcZE6&aff_trace_key=207bfc38705e498a90ba7a8287fbe892-1755966740438-06045-_EvNcZE6&shareId=61218204270&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=7f3a6c05f2ec4a4bb4260dce46892a11&afSmartRedirect=y#nav-review ) 

Chcę sobie zamontować coś takiego ale mam zagwozdkę , dźwiek przez to urządzenie idzie przez AUX czy przez Bluetooth bo słyszałem różne opinie . Ogólnie u mnie w aucie da sie puszczać muzykę po Bluetooth bo jedna z osob zajmująca się montażem takich modułów mi zadała to pytanie . Sa jakies różne moduły bo na aliexpress widze wszystko to samo ( rozróżniam wersje CIC i NBT ) na grupach też pełno sprzedawców modułów ale z tego co widzę to oni kupują z Ali walą cene x2 i sprzedawaja . Ogólnie głównie rozchodzi mi się o ten dźwięk czy idzie przez aux czy przez bluetooth . Bo słyszałem opinie ,że jeśli dźwiek leci po AUX'ie to niestety traci na jakości a nie chciałbym tego doświadczyć .

Pozdrawiam ! 

Opublikowano

Dzwiek w jednostkach android idzie przez AUX, jednak ekrany z androidem maja wbudowane swoje equalizery i jezeli nie jestem melomanem roznica dla ciebie bedzie niewielka.

Podobnie mam w swojej W213; tylko ze tam juz inna historia.

Originalnie mam naglosnienie Burmester z dzwiekiem przestrzennym, wiec jak wlaczam muze poprzez BT, dzwiek jest idealnie czyty, glosny itd.

Odpalajac muze przez CarPlay / Android Auto -> niestety jakosc muzyki spada diametrialnie

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano

Cześć. Też się nad tym zastanawiałem. Ja akurat mam X3 F25 z 2013r, możliwe że u Ciebie jest tak samo.

Po zamontowaniu takiego jak linkujesz modułu CarPlay dźwięk leci przez oryginalny Bluetooth. Oryginalne radio mam przełączone na BT i wszystko co leci z CarPlay-a leci przez oryginalny BT. Jedyny minus jest taki, że podczas używania CarPlay-a nie możesz słuchać oryginalnego radia bo masz przełączone na dźwięki z BT.

Ja mam ustawione, że CarPlay od razu po odpaleniu samochodu się włącza, a radio leci internetowe.

Fajne jest to, że dźwięk z CarPlay-a przez BT nie traci na jakość.

Natomiast w moim przypadku AUX wogóle nie został nigdzie podłączony i tak było napisane w instrukcji, aby go nigdzie nie podpinać.

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Chmielo napisał(a):

Cześć. Też się nad tym zastanawiałem. Ja akurat mam X3 F25 z 2013r, możliwe że u Ciebie jest tak samo.

Po zamontowaniu takiego jak linkujesz modułu CarPlay dźwięk leci przez oryginalny Bluetooth. Oryginalne radio mam przełączone na BT i wszystko co leci z CarPlay-a leci przez oryginalny BT. Jedyny minus jest taki, że podczas używania CarPlay-a nie możesz słuchać oryginalnego radia bo masz przełączone na dźwięki z BT.

Ja mam ustawione, że CarPlay od razu po odpaleniu samochodu się włącza, a radio leci internetowe.

Fajne jest to, że dźwięk z CarPlay-a przez BT nie traci na jakość.

Natomiast w moim przypadku AUX wogóle nie został nigdzie podłączony i tak było napisane w instrukcji, aby go nigdzie nie podpinać.

No własnie też sie dowiedziałem ,że z tym modułem leci przez BT . Więc myślę ,że bedzie spoko 🙂 Przyjdzie i montuje i dam znaka czy wszystko śmiga 

Opublikowano
13 godzin temu, McDywan napisał(a):

No własnie też sie dowiedziałem ,że z tym modułem leci przez BT . Więc myślę ,że bedzie spoko 🙂 Przyjdzie i montuje i dam znaka czy wszystko śmiga 

Sprawdziłem w instrukcji mojego modułu i jest tam napisane, że kabel AUX trzeba podłączyć  w modelach 3/4 oraz 1/2.

Dla reszty nie podłącza się AUX a głos leci z BT.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam podłączę się pod temat. Zakupiłem android auto z wyświetlaczem gdyż stary już więcej nie działa jak działał na systemie Linux. Mam problem z dźwiękiem. Podłączony aux i ustawiony w samochodzie. Dźwięk nie wychodzi z telefonu. Wszystko działa oprócz dźwięku. Tak jakby telefon nie puszczał. Ktoś podpowie. Drugi problem to że cały czas pokazuje otwartą maskę silnika a na starym tego nie było. Jak sprawdzić w czym problem? Mam niby aktywną ochronę pieszych czy jak się to zwie. Od początku nie miałem ifno na desce że maska otwarta mimo jej otwarcia. Auto kupione rok temu od handlarza. Mo-że coś kombinował?