Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BMW E60 520i Automatyczna skrzynia pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Posiadam BMW E60 520i 2.2 z automatem, mam pytanko odnośnie oleju do skrzyni, jaką wymiane zrobić statyczną czy dynamiczną, auto delikatnie podszarpuje przy wrzucaniu z P na R, R na N itd. oraz czasami szarpnie przy zatrzymywaniu samochodu i nie wiem czy to może być wina oleju bo dużo osób mi tak podpowiada, dlatego wolę sie upewnić i zapytać na forum :)

Opublikowano

Zmieniałeś kiedykolwiek olej w tej skrzyni ?

Jak nie to trzeba przepłukać dynamicznie oczywiście z wymianą filtra. 

Jak się zrobi dynamiczną to można potem statycznie robić ale to też jak się robi statycznie to max 50% oleju wyleci więc jak się doleje 5l to po przejechaniu kilku kilometrów należało by jeszcze raz zrobić wymianę 

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem kiedy ostatni raz był wymieniany, musze przedzwonić do poprzedniego właściciela mam auto dopiero od dwóch miesięcy. 

Opublikowano

A to świeżo po kupnie ,to raczej nie olej i sprzedający dobrze o tym wiedział kiedy sprzedać 😅 podejrzewam że po prostu już tarczek nie ma albo zaworki i takie "grzybki " już na wykończeniu więc zalał "polepszacza" od liqui moly jest fajny działający w sumie to taka pasta i na parę tysięcy kilometrów pomoże skrzyni. 

Jak masz dostęp do kanału to lepiej od razu zlej olej ,zobacz czy będzie czarny i czy będzie śmierdział ,jak ściągniesz miskę zobacz ile opiłków. 

Opublikowano
  • Autor

Dobra, czyli tak najlpiej zabrać sie za to od razu oleje, filtry i modlić się żeby to pomogło.

Opublikowano

Jak masz dostęp do kanału 

To od razu spuść olej i zdejmij miskę 

Jak będzie sporo opiłków a olej będzie śmierdział spalenizną ,na pewno od razu poczujesz przy spuszczaniu oleju to i tak jak zmiana oleju już nic nie pomoże i szkoda kasy na nowy filtr i olej.