Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Prośba o analizę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam prośbę. Jestem dość świeżym użytkownikiem samochodu z silnikiem wysokoprężnym i dopiero poznaje jego parametry itp. Czy mógłbym prosić o analizę screen-a z bimmertool parametrów DPF.

Czy ktoś może mi wyjaśnić co oznacza "regeneracja zaplanowana". Dlaczego pomimo jazdy praktycznie na tych samych odcinkach przeważnie DPF wypala się  co ok 550. km a ostatnie dwa wypalenia są częstsze. I na koniec dlaczego przeważnie co zauważyłem zawsze był ptaszek przy "regeneracja zaplanowana" i "regeneracja w aktywna" a ostatnio tylko "regeneracja aktywna". 

Z góry dziękuję za wyrozumiałość i wszystkie odpowiedzi.

bimmertool screen.jpg

Opublikowano

Regeneracja zaplanowa to jest że komputer pokazuje że auto chce wypalać i trzeba jechać by je wypalić, a aktywna to że jest w trakcie wypalania i nie możesz auta wypalić, bo nigdy go nie wypalisz. U mnie średnio też jest ok 600km..

Opublikowano
  • Autor

Mógłbyś, proszę jaśniej z tym zwrotem "...a aktywna to że jest w trakcie wypalania i nie możesz auta wypalić, bo nigdy go nie wypalisz" bo nie mogę załapać.

Opublikowano

Sory chodziło mi że, nie możesz wyłączyć auta 😔

Opublikowano
  • Autor

Ok, to rozumiem a teraz kolejne pytanie, czy podczas normalnej jazdy nie trasami szybkiego ruchu jak powinien się zachowywać przyrost sadzy. Powinien rosnąć do momentu rozpoczęcia wypalania czy może wzrastać i maleć tzn jest 18g a po kilku km np 13g. Nie robiłem bezpośredniej obserwacji ale czasem jak robię odczyty to jest rożnie. 

Jeszcze jedno czy ciśnienie wsteczne na zimnym silniku po nocce pokazuje -12 hPa jest dopuszczalne czy czujnik do wymiany? W tej kwestii uzyskałem klika sprzecznych informacji. Dla mnie na logikę powinno być 0 ale znów 12 hPa bardzo niewiele. 

Opublikowano

Może wzrosnąć o maleć bo trochę wyrzuci, a jeśli chodzi o ciśnienie to jeszcze tak dokładnie nie wiem.