Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

D tronic e61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ma ktoś wiedzę o tym module czy jak tam się to nazywa po wymianie silnika nie wiem gdzie był wpiety 

IMG_20230711_110824_5~2.jpg

• Administrator
Opublikowano

Ja bym tego nie wpinał. Jest to moduł chipujący. Dużo lepszym rozwiązaniem jest zrobienie chiptuningu w sterowniku ECU, nie za pomocą takich boxów.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Mam chipa zrobionego na 280km i teraz wpielem tego g power i jest Petarda 

Opublikowano (edytowane)

Czyli zrobiłeś chip chipa, ło matko, sugerując się opiniami w internetach że po chipie auto mniej pali, także tego...uważaj u siebie czy już nie przybywa Ci beny w zbiorniku, bo za chwilę zaczniesz teren znaczyć w czasie jazdy, a to nie za bardzo zdrowe dla planety bedzie.😜

A tak na serio to wyp.erdol tą magiczną puszkę z ryżu jak masz już zrobiony program, bo za chwile znów silnika będziesz szukał. Program to jest program, fizyki nie oszukasz.

Edytowane przez chemik1980
  • Lubię to! 1
  • Administrator
Opublikowano

Dokładnie tak jak kolega wyżej pisze, jeżeli masz zrobioną mapę w sterowniku to po co ten box? Zrobi to wiele szkody niż pożytku i zaraz będzie dziura w tłoku lub coś innego. 

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak juz masz softa to wyrzuc tego boxa, niby od G-Power, ale oni buduja fajne petardy z modami na silniku; jakos nie mam przekonania do tej puszki

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To sofcie jest lepiej ale z tym boxem jest o duzo lepiej 10tys juz zrobilem  I spoko Jest