Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BMW F11 zbyt miękkie poduszki po wymianie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Nie mogę znaleźć podobnego tematu dlatego piszę i proszę o opinie. 

Wymieniłem poduszki silnika na nowe (mam z podciśnieniem) w f11 n47. 

Czytałem, że temat jest dość problematyczny często po wymianie wibracje dalej się pojawiają dlatego odstawiłem auto do renomowanego warsztatu BMW. Poduszki oryginalne. 

Są strasznie miękkie. Jak wkręcę auto na 1.5 tys obrotów widać wyraźne przesunięcie lewarka zmiany biegów i przy spadaniu z obrotów czuć wyraźne bujniecie samochodem. Czytałem, że oryginalne potrafią być dosyć miękkie, ale żeby aż tak. Jak pobujam silnikiem to lata sam jeszcze z dobre 3 sekundy. Przed wymianą podobne objawy do tego przy obciążeniu np. podczas ruszania pod górkę lubi sobie szarpnąć i dosłownie raz w miesiącu metaliczne stukanie przy przyspieszaniu. Do tego teraz po wymianie silnik poszedł na tyle do góry (zdaje sobie sprawę że stare były ubite, ale bez przesady), że słychać jak osłona silnika dotyka wygłuszenia maski i niesie się dodatkowy dźwięk przy wibracjach. Może ktoś wymieniał miał podobnie albo zna temat. Jutro jadę do warsztatu reklamować tą sprawę, ale z ich strony po rozmowie telefonicznej temat wygląda tak, że po stronie montażu jest wszystko w porządku, mogą założyć stare albo reklamować to w serwisie BMW tam gdzie brane były poduszki. Moje odczucie jak by ktoś w serwisie się pomylił i poszły jakieś z benzyny albo innego modelu. Ktoś ma jakieś pomysły ? Z góry dzięki za każdą odpowiedź.