Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Wypadanie zaplonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z wypadaniem zapłonu na 3 cylindrze przykład rano nie zawsze ciężko zapala np za pierwszym kręci długo a za drugim razem od strzała wyjeżdżam z osiedla jest ok po przejechaniu 300 metrów check eninge auto traci moc tryb awaryjny  ale nie zawsze silnik pracuje normalnie tylko jak by nie miał siły po  przejechaniu  ok 2 km zgaszeniu i ponownym odpaleniu  po kilku minutach Checka nie ma auto śmiga bez problemu ktoś pomoże?

Opublikowano

Czytałeś błędy? Jak na wróżenie z fusów to mi na układ paliwowy wygląda, ale bez diagnozy układając tylko tarota, będzie ciężko trafić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Błędy to czujnik jakości oleju 

wypadanie zapłonu przeważnie 3 ale zdarza się że np 1 3i 5 zajrzałem dziś do cewek 1 beru 2 magneti i 3 chińczyki  zamówiłem dziś wszystkie beru zobaczymy czy pomoże 

Opublikowano

Zamów od razu świece i będziesz miał pewne że po linii WN jest ok, później sprawdź czujnik położenia wału, a następnie weryfikacja układu paliwowego, ja bym zaczął od pompy, bo rozumiem że filtr jest nowy, albo przynajmniej  regularnie zmieniany.

Opublikowano

Świece i cewki dziś wymienione filtra oleju podobno niema sprawdzane po winie i nie występuje jutro rano się okaże bo przeważnie rano wywalało przy pierwszym odpaleniu 

Opublikowano

Problem jest dalej zapłon 3 wywalony kurczę dzieje się to zawsze rano na zimnym silniku wywali zapłon a potem wszystko gra silnik pracuje idealnie