Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

E60 - IBS, inspekcja olejowa - Prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,
Od pół roku jestem posiadaczem bmw e60 3,0d 231km 370kkm przebiegu z 2005r. Była uwalona klema IBS oczywiście wymieniłem na poliftową i przy okazji okazało się że akumulator tez kwalifikuje się do wymiany (był zwykły a włożyłem exide 95ah AGM) oczywiście zakodowany ze zwykłego na AGM. Cały czas wyskakuje błąd o nadmiernym zużyciu prądu w aucie podejrzewam ze jest to powodowane przez moduł podtrzymania kamerki (moduł 70mai UP04 oraz kamerka 70mai A810 4K) czy ogólnie można jakoś zmienić wartości tej klemy ibs żeby błąd sie nie pokazywał? Wiem że w kamerce można ustawić próg w którym ma się całkowicie rozłączyć z autem żeby nie rozładować akumulatora.

Druga sprawa dotyczy serwisu olejowego, po wymianie oleju próbowałem kilku sposobów na skasowanie inspekcji ale nadal nie mogę się jej pozbyć. Próbowałem przez ISTA, oraz z poziomu zegarów. Ani tu ani tu się nie udało. Gdzieś słyszałem legendę że po 300kkm trzeba zrobić update ECU silnika żeby się inspekcja skasowała, czy to prawda? Może jest ktoś tutaj wśród forumowiczów który by to ogarnął zdalnie? 

Trzecia sprawa to ogrzewanie. Czy u Was też po przebyciu 20km ciągle wieje nadmuch na przednią szybe? W menu mam ustawiony nadmuch na ciało, nogi i głowę kierowcy ale nadal dmucha na szybe.

Dopiero zaczynam przygodę z e60, wcześniej siedziałem 4 lata w e39. Proszę o wyrozumiałość 🙂

Edytowane przez Adrijev

• Administrator
Opublikowano

Cześć, napisz do @BimmerPerformance ogarnie Ci zdalnie.

Jeżeli chodzi o update ECU to bzdura, normalnie można skasować inspekcję.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Okej, ale z poziomu zegarów było tak że ustawiał się limit 30kkm ale za chwile wskakiwał na 0km i tyle z resetowania inspekcji olejowej

Opublikowano
Godzinę temu, DracoBlue napisał(a):

Cześć, napisz do @BimmerPerformance ogarnie Ci zdalnie.

Jeżeli chodzi o update ECU to bzdura, normalnie można skasować inspekcję.

Czasami trzeba zrobic update ecu, nie zawsze, ale sa takie przypadki

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl