Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Dystanse do kół

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie 👋 po założeniu dystansów 20mm pojawiają się wibracje. Kolanko prostowaniu malowaniu i wyważeniu, hamulce nowe przód tył. Nowe opony, wymieniona flansza od dyfra i gumowy paczek. A dalej wibruje 

Opublikowano

Wibruje bo pewnie chińskie dystanse założone 😆

Trzeba by zmierzyć ich bicie i ratować się na frezarce ,obrobić płaszczyznę. 

Ja mam u siebie firmowe 25mm felgę 19 ,profil opony 35 , rozpórka i nie ma absolutnie żadnego bicia. 

Kiedyś założyłem chińczyki to były takie miękkie że nie nie było sensu obrabiać od nowa płaszczyzny. 

Opublikowano

Można też rozejrzeć się za tokarzem-prosta robota..Czasem lepiej zrobić nowe niż poprawiać,ale ciężko coś stwierdzić na odległość.Trzeba założyć na tokarkę i sprawdzić czujnikiem gdzie jest problem...

Opublikowano
Godzinę temu, Latarnick napisał(a):

Można też rozejrzeć się za tokarzem-prosta robota..Czasem lepiej zrobić nowe niż poprawiać,ale ciężko coś stwierdzić na odległość.Trzeba założyć na tokarkę i sprawdzić czujnikiem gdzie jest problem...

Tokarz od tak Tobie tego nie zrobi ,aby to było opłacalne to musiał byś sam zrobić projekt w CAD i dać gotowy projekt na CNC ,jak miałbyś zapłacić za zaprojektowanie to taniej wyjdą najdroższe gotowe ze sklepu. 

Jak daje do dorobienia części od mojego zabytku  to drogo wychodzi sam projekt jak byś nie miał gotowca + potem jeszcze zawieść na utwardzenie jeśli ma być coś stalowego to robi się duża suma.

Usługi teraz są bardzo drogie tym bardziej jak by mieli zrobić od zera.

Ja tam myślę że ma najtańsze z allegro aluminiowe a one się krzywią już jak spadną ze stołu na podłogę 😆 ,przerabiałem to 

Opublikowano

Zapewniam Cię,że tokarz to bez problemu zrobi-wiem co mówię a raczej piszę.I do takiego takiego banału jak dystans nie potrzeba CNC tylko wystarczy manualna tokarka+wiertarka lub wiertarko frezarka a zamiast projektu suwmiarka...

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, pioteror13 napisał(a):

Wibruje bo pewnie chińskie dystanse założone 😆

Trzeba by zmierzyć ich bicie i ratować się na frezarce ,obrobić płaszczyznę. 

Ja mam u siebie firmowe 25mm felgę 19 ,profil opony 35 , rozpórka i nie ma absolutnie żadnego bicia. 

Kiedyś założyłem chińczyki to były takie miękkie że nie nie było sensu obrabiać od nowa płaszczyzny. 

No niby aluminium i pierścień centrujące jest, zamówiłem teraz firmowe czekam jak przyjdą 

Opublikowano

Zgadzam się natomiast,że cena takiej usługi w zakładzie na zlecenie tania nie będzie w porównaniu z chińską konkurencją.

Takie tematy,aby się kalkulowały to trzeba mieć znajomego operatora albo samemu dostęp do maszyn i fach w rękach...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie za odpowiedzi, mam nadzieję że jak przyjdą filmówki to problem zniknie. A czy przy takich dystansach do 20 mam należy zrobić zbieżność?? 

Opublikowano

Po montażu dystansów zmianie ulegną kąty pochylenia kół. Jak masz ich regulację bo nie zawsze jest, to można będzie podjechać sprawdzić i ewentualnie podregulować.

Opublikowano
13 godzin temu, NikodemPL1984 napisał(a):

Dzięki panowie za odpowiedzi, mam nadzieję że jak przyjdą filmówki to problem zniknie. A czy przy takich dystansach do 20 mam należy zrobić zbieżność?? 

Ja mam na osi przedniej 15 i tylnej 25mm i nie było znaczącej zmiany jak sprawdzałem. 

Opublikowano
  • Autor

Przyjechały dystanse z firmy performance m. 15 I 20 mm dalej to samo. Dziś wymienione końcówki bo był minimalny luz i dalej wibracje. Jutro raz jeszcze sprawdzę czy koła są proste ale felgi były regenerowane 

PXL_20251009_100054195.jpg

PXL_20251009_110522289.jpg

Opublikowano
  • Administrator

Masz pewność, że wibracje dobiegają z przodu auta?

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl