Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

F30 konwersja z USA na EU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem w trakcie sprowadzania bmw f30 2014r. ze stanów i chciałbym dopytać o kilka spraw.

1. Mój egzemplarz idzie bez lampy więc chciałbym odrazu je wymienić z halogenów na europejskie ledy(nie adaptive), z tego co już się dowiedziałem ledy LCI pasują do pre-LCI oczywiście nie bez adapterów i przejściówek ale to najmniejszy problem. Wiem że lampy te wyposażone są w 5 modułów mocowanych bezpośrednio na lampę i chciałbym się dowiedzieć czego potrzebuje  do takiej przeróbki poza tym (biorąc pod uwagę że nie jest to przeróbka z ledow USA na eu tylko halogenów USA na  ledy eu), tzn. Jakie moduły poza tymi na lampie są mi potrzebne np z czego składają się te odpowiadające za poziomowanie lamp, czy poza tym co wymieniłem powyżej będę potrzebował czegoś jeszcze?

2. Dołożenie PDC tył, czy są różne moduły na wersje przód+tyl i sam tył czy jest to to samo i moznaby odrazu dokładać przód. Czy moduł od kamery cofania jest inny czy może ten sam i ją również odrazu rozważać.

3. Tylne kierunkowskazy i światła przeciwmgielne, na czym polega przeróbka? A może taniej będzie kupić odrazu lampy europejskie albo nawet poliftowe, czy wiąże się z tym więcej komplikacji(związanych z zamianą na polift). Jak to wygląda w przypadku przeciwmgielnych, czy w lampach lci (tył) są odrazu w lampie czy gdzieś poniżej montowane? 

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.