Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BŁĘDY W X1 F48 .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich . Bardzo proszę o pomoc , może ktoś miał podobne błędy i jest w stanie mi pomóc : ) 

Błędy załączam na zdj 🙂 a Druga sprawa wymieniłem olej chciałem zresetować serwis oleju ale nie mogę . Ani przez ISTA ani przez wbudowany komputer w BMW . Wyskakuje mi błąd który załączam na 2 zdj 🙂

2bb32b94-2a74-4aee-b045-4a0d63ca3764.jpg

e4ae64ae-d050-4c0a-a8b3-aa50e00eeb3d.jpg

Opublikowano

Przekaźnik pompy może być walnięty ,często na wyjściu podaje tylko około 8volt bądź 

Skrzynia - ten błąd temperatury jest nieciągły więc czujnik ok tylko sprawdź olej lub wymień jak się nie dotykałeś do niego, jak był nie zmieniany to już przepalony i się przegrzewa skrzynia ,jak olej przepalony to wymiana najwcześniej i tak nie wiele da bo tarczki cierne już wtedy nie istnieją 🙃

Co do błędu czynników pdc z przodu to często czujnik nie jest uszkodzony tylko wystarczy wyjąć wtyczkę z niego i spryskać contakt cleanerem 

Sprawdź ogólnie miernikiem akumulator w jakim masz stanie bo często takie małe błędy jak od pompy i czujników pdc są od słabego Aku ,tylko nie chodzi mi o to że zmierzysz sobie napięcie ale o jego pojemność i rezystancję , podjedź gdzieś do punktu sprzedaży Aku to co zmierzą testerem dobrym. 

Opublikowano
  • Autor

@pioteror13 Ogólnie to podczas jazdy wywala mi błąd na desce "stabilizacja toru jazdy, jedź wolno dalej" ale to przeważnie jak przyśpieszam . Jest tak że zapali się co chwilę parę razy (zapala się za chwilę od razu gaśnie ) i tak po paru razach błąd zostaje na stałe , ale powiedzmy jak jadę w dalszą trasę nie robię gwałtownych przyśpieszeń to ten błąd wgl się nie pojawia . 

Co do Skrzyni to mam zamiar właśnie wymieć olej bo nie był wymieniany od zakupy ma najechane 110 Tyś km. Czyli jak olej jest przepalony i te tarczki cierne nie istnieją to co skrzynia do remontu ? Ogólnie skrzynia chodzi dobrze nie szarpie ani nic .   Auto ogólnie z USA .  

I Nwm zastanawiam się czy problem z czujnikami może być przez związkę z przodu , ponieważ kupowałem na przód cały komplet czujników (oczywiście zamienniki) oraz nową wiązkę , ale też mam taki problem że pozamieniane są czujniki np czujnik który jest z lewej strony pokazuje mi na środku prawym , i zastanawiam się czy to przez danie nowej związki która jest (zamiennikiem EU) a Auto USA . 

A i AKU kupowałem również nowy takie same parametry jak stary . 

Opublikowano

Jak masz z przodu zamienniki to różnie jest , niektóre nie działają od początku inne po tygodniu a jeszcze inne działają latami. 

widocznie ktoś źle wiązkę ułożył ,trzeba prawidłowo by zamienić umieszczenie poszczególnych wtyczek od pdc. 

Jak ABS głupie to przez złe dobranie wysokości kół lub są zużyte na jednej osi bardziej i jest różnica w wysokości, często też koronka ABS zardzewiała "puchnie" i czasami chwyci o czujnik ABS.

Musisz sprawdzić czy wywala błąd ABS na konkretnym czujniku koła czy zbiorowy błąd. 

Olej zmień ,przy tym przebiegu to będzie tak 50/50 czy będzie ok. 

Tylko jak nigdy nie zmieniany to tylko wymiana dynamiczna żeby cały syf wypłukać ze skrzyni.