Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

523i n52b25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć!

Szukam e60 jestem w Holandii i znalazłem 523i 177km z 2006 roku przebieg 225000, drugi właściciel. Samochód całe życie serwisowany w jednym aso olej co półtora roku albo 15000. Dziadek który ją sprzedaje był również dwa lata temu wymienić olej w skrzyni dynamicznie w innym warsztacie na wszystko faktury. Pompa wody i termostat wymieniony w aso. Poza tym ani rozrząd ani uszczelniacze nie były robione dziadek mówi że niby nigdy nie musiał dolać oleju. Mam do niego ponad 2h jazdy i zastanawiam się czy jest sens jechać. Czy może lepiej poszukać czegoś co już jest serwisowane w normalnych warsztatach i ma więcej rzeczy wymienione. Możecie mi coś doradzić? co sprawdzić itp. Wcześniej miałem tylko kilka e36 więc jestem całkowicie nowy jeśli chodzi o valvetronic i n serię.

dzięki!

Opublikowano
  • Administrator

Seria N nie cieszy się zbyt dobrą opinią, natomiast przy dobrym serwisie te silniki są w miarę ok.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

N52b25 sobie odpuść ,jak by było n52b30k jak ja i siebie mam to ok bo poprawiona góra jest.

W b25 góra się często na walkach zaciera bo jest źle zaprojektowany kanał olejowy,jazda na 5w40 lub 5w50 pozwala dłużej utrzymać górę. 

B25 chleje olej litrami bo też i pierścienie są do bani i niech nikt nie mówi że jego b25 nie bierze 🤣,moje b30k czyli najnowsza konstrukcja też bierze ale w porównaniu do b25 to nic. 

B25 ma to samo spalanie a jest totalnym mułem w serii 3 a co dopiero w serii 5. 

Odpuść temat.

Zobacz sobie na ceny aut z silnikiem b25 a b30k na pośrednim wtryskiem i zobaczysz jaka jest różnica 

Edytowane przez pioteror13

Opublikowano
W dniu 6.11.2025 o 17:35, 97Filip napisał(a):

cześć!

Szukam e60 jestem w Holandii i znalazłem 523i 177km z 2006 roku przebieg 225000, drugi właściciel. Samochód całe życie serwisowany w jednym aso olej co półtora roku albo 15000. Dziadek który ją sprzedaje był również dwa lata temu wymienić olej w skrzyni dynamicznie w innym warsztacie na wszystko faktury. Pompa wody i termostat wymieniony w aso. Poza tym ani rozrząd ani uszczelniacze nie były robione dziadek mówi że niby nigdy nie musiał dolać oleju. Mam do niego ponad 2h jazdy i zastanawiam się czy jest sens jechać. Czy może lepiej poszukać czegoś co już jest serwisowane w normalnych warsztatach i ma więcej rzeczy wymienione. Możecie mi coś doradzić? co sprawdzić itp. Wcześniej miałem tylko kilka e36 więc jestem całkowicie nowy jeśli chodzi o valvetronic i n serię.

dzięki!

wyslij mi link do ogloszenia i numer vin.

Mieszkam w Holandii od 17 lat, wiec moge sprawdzic autko

Najszybciej na whatsapp:  +31682650131

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano

I jak potoczył się temat tej Bety?Oglądałeś?

Opublikowano
11 godzin temu, Latarnick napisał(a):

I jak potoczył się temat tej Bety?Oglądałeś?

niestety, nie ogladalem,.

nie dostalem zadnych informacji od autora postu, wiec temat chyba umarl

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano

Myślę,że niepotrzenie odpuścił- jeżeli szuka samochodu.Sam mam N52b25 i chociaż jest to silnik wymagający uwagi to osobiście bym go nie skreślał.Wbrew stwierdzeniom które tu padły według mnie potrafi dać radość z jazdy i pięknie brzmi,ale każdy ma to prawo postrzegać inaczej.Kluczowa tu będzie jego historia serwisowe i ewentualne zabójcze "longlajfy".Z pewnością ten motor tuważam za bezpieczniejszy wybór niż N53 chociaż to też zależne będzie od  tego czy wymieniane były wtryski,co z NOX-em itd...