Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Logowanie odbywa się przy użyciu adresu e-mail, nie nazwy użytkownika.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Problem z sonda lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć 

Mam pytanie odnosnie wartosci na zdjeciu konkretnie napiecia na sondzie 2.

Nie wiem co o tym myslec.

Ostatnio bylem na wymianie sprzegla i podejrzewam ze nie zostala podpieta sonda.

Nie jestem pewien czy ktos moze pomoc?

Pozdrawiam

Screenshot_20251217_151623_pl_pw_btool_expert_ActivityLiveData.jpg

Opublikowano

Nie wiem po co do zrzucenia skrzyni mieli by zdejmować kolektor wydechowy.

Odkręca się tylko cały tylny tłumik.

W ogóle masz drugi Bank rozjechany ,czyli sonda przed katem wariuje i za katem ,albo sonda poszła lub słabe świece albo cewki ,lekko stopiony wkład katalizatora też może być co się działo nie raz w serii N , szczególnie jeśli chla dużo oleju albo ma się LPG. 

Chyba że faktycznie sondy odpinali nie wiem po co w sumie i na górze pod osłoną plastikową kostki zamienili miejscami 

Opublikowano

To ciekawe co piszesz. Ja w moim e87 jak robiłem dwumasę komplet to tylko wyjechałem od mechanika i od razu miałem problem z sondą. Bujałem się z tym ponad rok, mechanicy wymieniali sondę za sondą aż po oryginał. Któryś z rzędu warsztat we Wrocławiu specjalizujący się w BMW wymienili znowu sondę bez konsultacji ze mną aż podobno oni twierdzili,że trzeba było zmienić oprogramowanie pod daną sondę. Choć nie wiem czy to prawda. Daj znać proszę jak rozwiążesz problem. Pozdro.

Opublikowano

Wcisneli tobie kit z tym programowaniem.

Jedynie co się robi to adaptacje ale to na przykład po zmianie katalizatorów na nowe. 

Często jak się odpina kostki od sondy to można pomylić raz że bankami pomiędzy 1 a 2 i też  pomiędzy sondami przez i za katem też można pomylić bankami ,potem wychodzą cyrki jakieś dziwne odczyty z sond.

Sondy za katalizarorami mają kostki na metalowym uchwycie pod skrzynią na łączeniu z silnikiem i mogli nie odczepić kostek i naderwać któryś przewód od kostki dlatego też mógł być błąd ciągle a oni tego nie widzieli że że jest naderwany,tak się zdarza jak na szybko się wyciąga skrzynię. 

Edytowane przez pioteror13