Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Logowanie odbywa się przy użyciu adresu e-mail, nie nazwy użytkownika.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Błąd 193208 ,,Kontrola wiarygodność między zużytą i pozostałą ilością paliwa nie powiodła się”

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z błędem 193208 w bmw g20 330i

Poziom paliwa, wiarygodność: odchylenie między zużyciem a zmianą poziomu"

Zaprowadziłem auto do mechanika zdiagnozował że uszkodzony jest czujnik poziomu paliwa który jest zintegrowany z pompą wymieniłem całą pompę z czujnikiem. Jedno tankowanie było okej poziom paliwa pokazywał się prawidłowo lecz już przy kolejnym tankowaniu problem powrócił. Po zatankowaniu do pełna wskaźnik poziomu paliwa doszedł do połowy i dopiero po przejechaniu jakiś 50 km podniósł się do końca ponosił się stopniowo i w tym czasie wyskoczył check engine i ten błąd. I tak że samochód nie wykrył tankowania statystki jazdy w opcji od tankowania nie wyzerowały się. Spotkał się już ktoś z taką sytuacją?

Opublikowano
  • Administrator

W G20 masz dwa czujniki poziomu paliwa - po lewej i po prawej stronie zbiornika (zbiornik jest „dwuczęściowy” przez tunel wału). Jeden jest w module pompy, drugi jest osobno jako dodatkowy czujnik. Sterownik sumuje sygnały z obu i dopiero z tego liczy poziom. Jeśli wymieniona została tylko pompa z jednym czujnikiem, a drugi czujnik jest uszkodzony albo zawiesza się pływak, to właśnie mogą być takie cyrki.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
  • Autor
31 minut temu, DracoBlue napisał(a):

A czy ten drugi czujnik jest wymienialny czy trzeba wymienić cały bak? Szukałem właśnie ale znalazłem tylko ten zintegrowany z pompą paliwa

A czy ten drugi czujnik jest wymienialny czy trzeba wymienić cały bak? Szukałem właśnie ale znalazłem tylko ten zintegrowany z pompą paliwa

Edytowane przez lukasz5434

Opublikowano

Do kalibracji masz moduł Fls ,a najszybciej jak nie masz żadnych narzędzi to odłączasz akumulator na minutę żeby licznik się zresetował i powinno zadziałać ,często w serii G coraz częściej ten problem występuje, w firmowym tak też miałem.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, pioteror13 napisał(a):

Do kalibracji masz moduł Fls ,a najszybciej jak nie masz żadnych narzędzi to odłączasz akumulator na minutę żeby licznik się zresetował i powinno zadziałać ,często w serii G coraz częściej ten problem występuje, w firmowym tak też miałem.

A jak go skalibrować? Bo odłączenie akumulatora nic nie dało. Jakie narzędzia będą potrzebne, czy wystarczy tylko oprogramowanie ista+

Opublikowano

Tak ista wystarczy ,tylko nie pytaj się jak bo nie jest to trudne a tak z pamięci to teraz nie powiem dokładnie jak