Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zamów klubowe naklejki lub koszulkę BimmerTech i wesprzyj rozwój forum 💪 W sprawie zamówienia napisz do admina na PW.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

E90 n46b20 129km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. E90 N46b20 129km 2005 + LPG - głośno praca silnika, słychać jakby w głowicy takie stuki. Co zrobić żeby poprawić kulturę pracy tego silnika ??? Dodam że na LPG nie raz zapala się check... Pozdro

Opublikowano

Pewnie popychacze

Jeździsz tylko krótkie trasy?

Jeździsz nie przekraczając 4000 obr/min ?

Opublikowano
  • Autor

Trasy to tak średnio, przeważnie krótkie odcinki ale ostatnio bywały też dłuższe. Na krótkich nw do 5 kilometrów nawet na LPG nie przełączam a dłuższe to raz w tygodniu może dwa około 30 w jedną stronę + 30 powrót.

Co do obrotów to daje mu więcej ;) ciężka noga ;) ale dziś najpierw na LPG zapalił się check później po zrobieniu dwóch odcinków ok 20 km (na benzyna) check zgasł , i jakby była słaba reakcja na gaz, w wyższym zakresie obrotowym a nawet 5,500 to wogule nie przyspieszał. Wieczorem na spokojnie odpaliłem posłuchałem i ogólnie chodzi jak traktor :( i jeszcze ten dźwięk z góry silnika :(

Opublikowano
  • Autor

Kurde też myślałem że popychacze i Twój komentarz jeszcze bardziej mnie upewnia. Jaki może być przybliżony koszt popychaczy i czy szklanki też i czy są w komplecie ???? Olej wymieniany początek marca zrobione może 2do 3 tys km .

Opublikowano
  • Autor

Dziś po odpaleniu i przejechaniu 20 km jakoś te dźwięki znikły .... Ale co do kultury pracy to i tak dziwnie to n46 chodzi .... Ech.

Skasowałem błędy od sondy lambda ale to tylko na LPG wyskakuje bimmer-tool powinien być w zestawie przy zakupie tych aut 🫣😅

Opublikowano
  • Autor

Niech się ktoś wypowie do załączonych screenów... Czy te parametry live data są ok ?????Screenshot_20260624-124924.pngScreenshot_20260624-124912.png