Skocz do zawartości
Otwórz w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

BimmerTech - Forum BMW

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

E90 N47 – całkowity brak prądu, po czasie samo wraca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z BMW E90 320d N47 177 KM, 2008 r. (VIN: WBAVG91090VG56947). Może ktoś miał identyczny przypadek.

Od pewnego czasu samochód raz działa normalnie, a raz jest całkowicie martwy. Nie reaguje na pilota, po otwarciu drzwi kluczykiem mechanicznym włącza się alarm. Po włożeniu kluczyka do czytnika nie zapalają się żadne kontrolki, nie działa radio, nawiew ani nic innego – jakby w aucie w ogóle nie było prądu. Zegar również się resetuje.

Co ciekawe, po 20–30 minutach, a czasem dopiero po kilku godzinach, samochód nagle "ożywa". Pilot znowu działa, kontrolki się zapalają i auto odpala normalnie, jak gdyby nigdy nic.

Akumulator jest nowy (ma 4 dni), ale na starym był dokładnie ten sam problem, więc to raczej nie jego wina. Mam dwa kluczyki – drugi również nie rozwiązuje problemu.

Zauważyłem też, że problem występuje niezależnie od tego, czy zamknę auto pilotem, czy zostawię je otwarte.

Kilka osób podpowiedziało mi, żeby sprawdzić główny przewód plusowy pod schowkiem oraz przewody masowe. Czy ktoś miał identyczne objawy i znalazł przyczynę? Może to CAS, JBE, przewód plusowy, masa albo coś innego?

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Dziękuję!

Opublikowano
  • Administrator

Odłącz klemę IBS i sprawdź czy zadziała, może klema IBS Ci pada? Czy zarejestrowałeś wymianę akumulatora i zakodowałes?

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl