Skocz do zawartości
Otwórz w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum BMW BimmerTech | Diagnostyka, Kodowanie i Naprawy

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BMW F30 problem z systemem start/stop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu mam problem z systemem start/stop otóż po jego wyłączeniu i przejechaniu kilku kilometrów gdy się zatrzymam i wrzucę bieg na neutralny trzymając sprzęgło kontrolka przekreślonego „A” się świeci na desce, natomiast kiedy puszczę sprzęgło kontrolka gaśnie i samochód też gaśnie tak jakby on sobie sam podejmował decyzje mimo że system fizycznie jest wyłączony przyciskiem zdarza się nawet że po wyjechaniu z garażu gaśnie, dodam że już był kodowany by zapamiętał ostatni wybór i wyłączał ten system zaraz po odpaleniu lecz nic to nie dało dalej jest ten problem, wymieniłem nawet akumulator i ibs bo gdzieś przeczytałem że to może być problemem, niestety to też nie to już naprawdę nie wiem za co się zabrać dlatego to tutaj pisze bo może jest tu ktoś taki kto miał taki problem. Jeżeli ktoś miał taki problem i chciałby mi pomóc rozwiązać ta dziwną usterkę bardzo proszę o odpowiedź z góry dziękuje

BMW f30 2012

318d

Opublikowano
  • Administrator

To co opisujesz, to fabryczne działanie systemu w manualu. Samochód gaśnie, bo sterownik w ogóle nie przyjmuje twojego wyłączenia albo sam je kasuje w trakcie jazdy. Akumulator i IBS nie mają z tym nic wspólnego.

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
  • Autor

Czyli nic z tym nie zrobię ?