Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Menu po polsku

PawełBorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gdzie wgram polskie menu do e61 2009r i jakie koszty 

Opublikowano
9 minut temu, PawełBorek napisał:

Witam gdzie wgram polskie menu do e61 2009r i jakie koszty 

Zależy skąd jesteś.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Dopisz skąd jesteś.

• Lubię to! 1
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Też by mi się przydało polskie menu. Jestem ze Świnoujścia.

• 1 rok później...
Opublikowano

Też chciałem polskie menu . Mam navi małą busines . 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

zrobisz to sam za cenę kabla K+Dcan np z alllegro za 90zł . pobierasz za darmo inpa EDIABAS z zestawem programów , poświecasz chwilę na prawidłowe zainstalowanie oraz skalibrowanie kabla z portem w laptopie i zaczynasz przygodę z kodowaniem i diagnostyką . W moim mieście chcą od 300 -500zł za taką usługe... a wystarczy czytać ze zrozumieniem to co mamy w sieci .

instrukcja kodowania języka polskiego :

Może nie działać poprawnie w przypadku CCC w wersjach 4X. Przed rozpoczęciep procedury należy sprawdzić za pomocš np. INPY wersję HW naszego CCC.

1.      Otworzyc NCS-Experta

2.      File

3.      Load profil

4.      Expertmodus

5.      Ok.

6.      F1

7.      F3

8.      Wybrac Model  np.: (E60 E90 itp.)

9.      Ok.

10.     Wybrac  CAS

11.     F2

12.     Wybrac model np.:(E60itp)

13.     OK.

14.     Wpisac w gornym okienku  pozycje $6UD

15.     Add

Usunac istniejšce jezyki np. $851  jezyk niemiecki  $853- jezyk angielski reszta komend w pliku o nazwie wyjanienia

16.     OK.

17.     F6

18.     F4 (Proces ECU)

19.     Wybrac   CAPPL

20.     OK.

21.     F3 Execiute Job

następnie wyłącz program , zapłon, a przy kolejnym uruchmieniu reset radia ( ok 10sekund trzymasz wciśniete pokrętło głosnosci oraz EJECT napędu) po resecie w menu zmieniasz na polski ( czasami wyświetli się ROSYJSKI- ale i tak będzie polski ) podstawa to mieć prawidłowo przypisane FA do VINU i skonfigurowany program zgodnie z instrukcją 

oprogramowanie za darmo + pełna instrukcja instalacji +SPdaten do wszystkich modeli bmw ( pobierasz tylko te które potrzebujesz bo troche miejsca na dysku zajmuje ) 

Inpa + NCS

Opublikowano

Fajnie ze sie dzielisz wiedza, ale to tylko polowa poradnika (dostepnego w necie).

Polski jezyk w CCC to customowa nakladka na jezyk rosyjski i wymaga jeszcze plyty do wgrwania jezyka.

Poniekad ta usluga tyle kosztuje, gdzyz wiekszosc udostepnionych plikow/obrazow plyt z jezykiem polskim na chomiku/mega czy innych portalach uwali ci jednostke przy probie flashowania i wtedy koszta naprawy beda wyzsze lub rowne wgraniu PL jezyka przez osobe ktora sie tym zajmuje

• Lubię to! 1

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://app.tune-x.com/panel/login

Opublikowano

Tak zgadzam się z Tobą lecz druga połowa poradnika dotyczy wgrywania mapy i spolszczenia nawigacji. Ja zrobiłem do tego etapu co napisałem i całe menu jest po polsku 

IMG20220803164909.jpg

IMG20221107083253.jpg