Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Moja kochana Skarbonka E61 M57 218km + lekka modyfikacja mapy oraz kodowań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cały czas byłem zdania, że jeżeli konstruktor stworzył ten silnik z DPF , EGR oraz klapami korektora to tak musi być . Przez tyle lat DPF musiał być 3- krotnie wyciągany do wyprania na zewnątrz , wymieniłem czujniki i inne pierdoły by wszystko pracowało zgodnie ze sztuką projektanta motoru. W tym tygodniu straciłem cierpliwość i cała ekologia wyleciała . I powiem szczerze silnik zaczął nowe życie i odnoszę wrażenie jakby miał  min 100 km więcej . Poprawił się również dźwięk i reakcja na gaz. Nie puszcza dymka . Przez te lata niepotrzebnie wydałem tyle pieniędzy na duszenie silnika własnymi spalinami , spokojnie miałbym już konkretny kompletny wydech z kwasu . Podzielę się z czasem wrażeniami ale póki co jestem w ciężkim szoku. Jednak warto poprawić fabrykę 🙂

Edytowane przez Hubi15977
Brak polskich znaków
  • Administrator
Opublikowano

@Hubi15977 ekologia do zło dla silnika, dpf'y jak i wymiany longlife. Ja mam E60 z 2003r fabrycznie bez DPF na szczęście 😅 Co masz za ringi, że tak mocno świecą?

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
7 godzin temu, DracoBlue napisał(a):

@Hubi15977 ekologia do zło dla silnika, dpf'y jak i wymiany longlife. Ja mam E60 z 2003r fabrycznie bez DPF na szczęście 😅 Co masz za ringi, że tak mocno świecą?

Opublikowano

To były jakieś Chińczyki z allegro 10w . Ogólnie zdjęcie przekłamuje, w rzeczywistości trochę słabiej świeciły . Obecnie mam trochę lepsze z radiatorem i dają w miarę naturalny efekt bez efektu grzania 

IMG20240907225311.jpg