Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Olej skrzyni biegów - manual BMW e61 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Czy ktoś z was wymieniał olej w skrzyni biegów manualnej 6 biegowej która pracuje z silnikiem 3.0d 197km i mógł by podpowiedzieć od a do z jak to wygląda? Wiem że jest śruba spustowa i z boku skrzyni w której się wlewa olej. Ale np jakie klucze potrzebne, bo gdzieś czytałem że niby potrzebny jakiś inny klucz i nowa podkładka...

Pozdrawiam 

Edytowane przez Sobeke30

• Administrator
Opublikowano

Ja wymienialem u siebie. Nie trzeba zadnych specjalistycznych kluczy. Najpierw odkrec korek wlewu, bo jak odkrecisz spustowy, a korek wlewu nie bedzie chcial sie odkręcić to troszke przekichane 🙂 Ja zalalem Ravenol VSG. Olej byl bardzo czarny, mocno przepracowany.

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 25.09.2022 o 21:31, DracoBlue napisał(a):

Ja wymienialem u siebie. Nie trzeba zadnych specjalistycznych kluczy. Najpierw odkrec korek wlewu, bo jak odkrecisz spustowy, a korek wlewu nie bedzie chcial sie odkręcić to troszke przekichane 🙂 Ja zalalem Ravenol VSG. Olej byl bardzo czarny, mocno przepracowany.

Ogólnie miałeś jakieś objawy skrzyni czy profilaktycznie wymieniałes ? 

• Administrator
Opublikowano
1 minutę temu, Sobeke30 napisał(a):

Ogólnie miałeś jakieś objawy skrzyni czy profilaktycznie wymieniałes ? 

Profilaktycznie

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl