Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

E90 lci uruchomienie xenonów Hid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z takim tematem. Mam e91 lci, gdzie oryginalnie były lampy ma żarówkę H7. Lampy przy okazji wymiany klosza zostały doposażone w soczewkę z odcięciem światła pod żarnik xenonowy oraz zestaw przetwornice i żarnik( HID). Generalnie lampy świecą rewelacyjnie, odcięcie jest książkowe. Ale świecą się tylko podczas zgaszonego silnika. Przy odpalonym silniku Xenon migocze (test)? Czy to jest kwestia przekodowania nfrm? Są poradniki głównie dotyczące montażu oryginalnych bixenonow, jednakże u mnie jest normalna żarówka halogenowa w światłach długich ,i dołożony Xenon na mijania. 

Pozdrawiam

• Administrator
Opublikowano

Przekoduj moduł świateł z h7 na światła xenonowe

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Tylko w jaki sposób to zrobić? Rozumiem, że jeśli dodam wyposażenie w VO na światła xenonowe to zmieniaja się funkcje w lampie? Jeśli zmieniam komendę z xenonem ( zainstalowany) to przy odpaleniu dalej jest bez zmian... Sprawdzenia żarówek na ciepło i zimno na nichtaktiv.

Opublikowano (edytowane)

zacznijmy od tego, czy dokładałeś piny w kostce tj mase i przewód od przesłony

Dodaj $522 do VO w modułach CAS i FRM,

wrzuć pusty plik w nfrm celem resetu

Potem w NFRM zmień ustawienia autolwr i dynamlwr na nicht_aktiv.

BI_XENON_BEI_LH  na activ

może być zamiast tego  PWM_ANST_FL_BIXENON -na aktiv 

w jednym z tych dwóch powyżej zależy które będziesz miał zakoduj napięcie poniżej 13v żeby nie popaliło Ci przetwornic

DRL_TFL_MIT_SML na aktiv.

jeżeli czegoś nie pamiętam jeszcze to poszukaj był temat kiedyś opisany na bmwklubpolska jak znajdę sam podrzucę

sam zagłebiałem temat, ale odpusciłem ze wzgledu na koszta, bo zostaje jesszcze dołozenie poziomowania i spryskiwaczy

Edytowane przez M4T3US2
Opublikowano

Nie dodawałem gdyż są to lampy h7, do których dołożyłem soczewkę z zestawem HID. To nie fabryczny bixenon.