Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Zmiana temperatury koloru w reflektorze (jeden z led'ów)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Mam taki problem. Ze w lewym reflektorze jeden zledow zmienił barwę na ciepłą. Spotkał się ktoś z taką usterką? Wymienić czy coś trzeba innego zrobić?

Szukałem ale nie znalazłem podobnego tematu.

20240808_204053.jpg

• Administrator
Opublikowano

Zapewne kończy powoli swój żywot dlatego barwa się zmieniła

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Widzę że masz dołożone chińskie ringi 😆one często po kilku dniach były żółte bądź nie świeciły wcale.

Najlepiej to wywal to całkiem 

Opublikowano
5 godzin temu, pioteror13 napisał(a):

Widzę że masz dołożone chińskie ringi 😆one często po kilku dniach były żółte bądź nie świeciły wcale.

Najlepiej to wywal to całkiem 

Co masz na myśli pisząc "dołożone"?

5 godzin temu, DracoBlue napisał(a):

Zapewne kończy powoli swój żywot dlatego barwa się zmieniła

Taka była moja pierwsza myśl, ale są tu bardziej doswiadczeni w temacie ludzie, stąd moje pytanie.

Opublikowano

Zdjęcie nie wyraźne ,ale widzę że masz założone inne niż orginalne lub lampa była przerabiana z takiej bez ringów i soczewki. 

https://allegro.pl/oferta/ringi-angel-eyes-crystal-dtm-bmw-f30-f31-f32-f36-14686987439

Auto nie jest z Ameryki lub po jakieś szkodzie z przodu ? Może dlatego ktoś zmienił ringi od razu jak zmieniał lampy 

Opublikowano
3 minuty temu, pioteror13 napisał(a):

Zdjęcie nie wyraźne ,ale widzę że masz założone inne niż orginalne lub lampa była przerabiana z takiej bez ringów i soczewki. 

https://allegro.pl/oferta/ringi-angel-eyes-crystal-dtm-bmw-f30-f31-f32-f36-14686987439

Auto nie jest z Ameryki lub po jakieś szkodzie z przodu ? Może dlatego ktoś zmienił ringi od razu jak zmieniał lampy 

Samochód z polskiego salonu bez historii o biciu z żadnej strony.  No i 3gt chyba takie właśnie mają. Ekspertem nie jestem ale zanim kupiłem to kilka obejrzałem i wszystkie miały takie światła w podobnym roczniku

Opublikowano

Były też golasy bez ringów i bez soczewek. 

Sprawdź na górze lampy datę produkcji i numer serii jednej i drugiej ,będziesz wiedział czy są orginalne. 

Daj jakieś zdjęcie w świetle ,bo tak to słabo widać ,ale jeśli to orginał to i tak czeka ciebie sama zmiana ringów na zamienniki ale to dużo roboty z tym ,w f11 dwa dni rozklejanie,czyszczenie , założenie nowych kloszy ,nowy klej i spowrotem sklejanie,bardzo ciężka i żmudna robota.

Opublikowano

Panowie,

Kończąc temat.

Może ktoś na moim doświadczeniu zaoszczędzi czas na szukaniu rozwiązania.

Na załączonych zdjęciach widać w czym problem. 

Generalnie niestety diody z modułu oświetlenia zaczęły wypalać światłowód od. Po zdjęciu modułu ukazał się taki widok.20240820_105038.thumb.jpg.79887b682ea488aa5628cfe45617e04d.jpg20240820_200121.jpg.415de70aff0c7414a814624da5bc99c3.jpg

Wystarczyło to wyczyscic i nastąpił powrót do własciwego podswietlenia.