Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Model: e91 320d EffDyn Edition

Rocznik: 2012

Silnik: N47T

Moc: 120 kw

Skrzynia biegów: manual

Napęd: tylny

Wyposażenie dodatkowe: wunder baum

Kolor: platynowy brąz?

Felgi: alu/stal 16

Opony: będą całoroczne

Zdjęcia: 

20240820_195408.jpg

• Administrator
Opublikowano

Jak sprawuje się silnik?

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Bez problemu, ekonomiczny w trasie, ale muszę się przyzwyczaić do stopniowania skrzyni biegów 

Opublikowano
2 godziny temu, landola napisał(a):

Bez problemu, ekonomiczny w trasie, ale muszę się przyzwyczaić do stopniowania skrzyni biegów 

To akurat racja, 6 jest zbyt długa w tych silnikach, ekonomiczna robi sie dopiero od 120

14 godzin temu, landola napisał(a):

Model: e91 320d EffDyn Edition

Rocznik: 2012

Silnik: N47T

Moc: 120 kw

Skrzynia biegów: manual

Napęd: tylny

Wyposażenie dodatkowe: wunder baum

Kolor: platynowy brąz?

Felgi: alu/stal 16

Opony: będą całoroczne

Zdjęcia: 

20240820_195408.jpg

ładna 3ka, ale tak szczerze, opony całoroczne do tego auta średnio zdadzą egzamin zimą niestety, autko jest dość ciężkie i przy tylnym napędzie dobra opona zimowa to podstawa, miałem wielosezon przez chwile wyleciał do śmieci bo bałem się na tym jeżdzić

Opublikowano

A jakie miałeś opony? Ja w poprzednim aucie miałem vredesteiny quatrac i nigdy mnie nie zawiodły.

Opublikowano

Poprzednie auto też miałeś rwd? A co do opon to był to michelin crossclimate, wiec górna półka, wolałbym na twoim miejscu raz odżałować i kupic 2 komplety dla własnego bezpieczeństwa.

Opublikowano

Ciężka decyzja, mieszkam w dużym mieście, jak wstaje wszystkie drogi są już odśnieżone i posypane. Opona całoroczna robi lepiej na błocie/mokrej trawie niż letnia. A czasem zjeżdżam z asfaltu. Mam jeszcze dwa sezony do podjęcia decyzji. Czas pokaże.