Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BMW F31 LCI 318d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przyszła ta wyczekiwana przeze mnie chwila, kiedy mogę pochwalić się nowym zakupem.

Moje kochane E91 zostało zostało zastąpione przez F31 LCI, także zaczynamy zabawę od nowa.
bmef31.thumb.jpg.c2ad9f61a2b6ca33e942c82684263614.jpg

Podstawowe Dane:

Producent: BMW
Model: Seria 3 - F31
Typ paliwa: DIESEL
Pojemność silnika: 2.0D
Kolor lakieru: mineral-grau metallic
Data produkcji: 2017
Kod silnika: B47U
Moc silnika: 150KM

Najważniejsze Wyposażenie:

• Pakiet SPORTLINE
  • Shadow Line
  • Pakiet Palacza
  • Pakiet Światła
  • Sterowanie głosem
  • PDC przód/tył
  • Reflektory LED
  • Halogeny LED
  • DRL
  • Tempomat z funkcja awaryjnego hamowania
  • Bluetooth
  • Czujnik zmierzchu i deszczu
  • Ambient led 2 kolorowy
  • Sportsitze
  • Start/Stop

Jak i  wiele innych rzeczy o których zapomniałem.

Na razie jak wiadomo, świeżo po zakupie zostają do wykonania podstawowe serwisy i poprawki, lecz myślę że przy symbolicznym przebiegu około 60tyś, nie będzie tego za dużo, a później czas pokaże, jak to mówią HAJS IS THE LIMIT. Jak tylko będą pojawiać się zmiany będę je tutaj jak zawsze aktualizował.

Edytowane przez M4T3US2
  • Super 1

Opublikowano

Bardzo ladne.

Powodzenia w uzytkowaniu.

...moze i ja wstawie swoja nowa zabawke, ale w tym wypadku to juz nie BMW

• Lubię to! 1
  • Super 1

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chwilę po zakupię mogę szczerze przyznać, to był dobry strzał, zobaczymy jak to dalej wyjdzie, różnica pomiędzy seria E a F jest ogromna, z wad przyznaje audio to dramat, seria E w podstawowej wersji grała o niebo lepiej (miałem do czynienia też z F z hifi i również bazowa seria E gra od niej lepiej)

Na start udałem się na akcje przywoławcze chłodny EGR oraz Poduszki kierowcy, tu uwaga ciekawostka, wymieniają tylko poduszki mpakietowe LCI ( te okrągłe), reszty nawet nie sprawdzają tylko wpisują, że jest w porządku, taka informacja została mi przekazana w BMW Frank-Cars w Częstochowie.
Przy okazji wymiony został olej, płyn hamulcowy i przeprowadzona aktualizacja map nawigacji.

Do kompletu jak to na początku użytkowania bywa, wleciał nowy komplet opon zimowych NOKIAN SNOWPROF 2.
Oraz z uwagi na to, że dopiero raczkuję w serii F, jakieś małe bzdety zostały zaprogramowane, jak świecące klamki przy cofaniu oraz była szansa na pierwsze sensowniejsze sprzątanie.
Fajnie było by coś w końcu ruszyć do przodu no ale, HAJS IS THE LIMIT.IMG_8926.thumb.jpg.4cfe622c325213ecd5b4247822eef75d.jpg

IMG_8922.thumb.jpg.6ca9631b4b96c886a45432260b2bf687.jpgIMG_8755.thumb.JPG.40332f166f62dfe1e149cfc2eb64ec86.JPG
akcjeserwisowebmw.png.9c8e6c5cc0441af47a59841ba618456e.png

• Super 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak to u mnie bywa, awaria wpływa na zmiany. 😛
Miałem problem z wyskakującym błędem poduszek, docelowo okazało się, że winna była taśma kierownicy,

zakupiłem mając ogromne szczęście, całego pająka z F20LCI w którym taśma była o identycznym numerze jak w moim pająku, przełożylem samą taśmę,

lecz podczas wcześniejszych testów gdzie było podejrzana była poduszka, zakupiłem całą drugą kierownice od SPORTLINE z czerwoną nicią, mała zmiana, a jak dużo wnosi na plus.

PS. Poszukuję kogoś kto byłby w stanie przeprowadzić aktualizację nbt evo entry nav z id4 do id6 oraz dokodował mi carplaya.
IMG_9796.thumb.jpg.e047fb68bd073fe01ef04092a6099b0b.jpgIMG_9803.thumb.JPG.0650f6bd91f14bd8a55892070256aa8c.JPGIMG_9808.thumb.jpg.1519f1d40483c4e62157a671c3a26aad.jpg

• 1 miesiąc temu...