Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Aplikacja do diagnostyki iphone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Macie jakąś sprawdzoną apke na iPhone do diagnostyki BMW. Wcześniej miałem androida i korzystałem z bimmertool, lecz na iPhone nie ma tej apki…korzystam tez z isty  i inpy, ale kompa ze sobą nie wożę😝Z góry dziękuję za podpowiedzi 

Opublikowano

Cześć,pozostaje Tobie bimmerlink i bimmercode. 

Bimmerlink kasowanie inspekcji wszystkich ,sprawdzanie błędów ,sprawdzanie "zamrożonych błędów" ,jak masz klapę wydechu to aktywacja lub dezaktywacja i ogólnie podpatrywanie parametrów. 

Bimmercode to tutaj ogólnie kodowanie modułów pod siebie ,czyli światła ,zamki ,wycieraczki ,klapa tył ,automatyczne zamykanie ,aktywowanie kierunków USA ,moc świecenia angle eyes i wiele innych. 

Opublikowano

Z tego co kojarzę obydwie aplikację są płatne. A coś z darmowych?

Opublikowano
18 minut temu, BMW E91 napisał(a):

Z tego co kojarzę obydwie aplikację są płatne. A coś z darmowych?

Nic nie dostaniesz za darmo na tym świecie 😆

Opublikowano

Na android jest za free xd

Opublikowano (edytowane)

Nie full wersja ,bez full wersji to sobie nic nie zrobisz.

Darmowych nie biorę pod uwagę bo nic nimi nie zrobisz. 

Ja cały czas mówię o full wersjach. 

Z resztą za tyle funkcji co dają te aplikacje w full wersji to symboliczna cena. 

Lunch x431 kosztuje min 1500zl więc nie wiem czy cena wielka 😂 

Używam dużo testerów i te aplikacje naprawę na jak za darmo a dają ogromne możliwości. 

Zawsze było tak że na androida jest wszystko bo jest tego najwięcej bo raz że jest tańszym systemem a drugim przez to że jest tani jest wszędzie. 

Edytowane przez pioteror13
  • Administrator
Opublikowano

@BMW E91 na android jest za free wersja lite (okrojona) bimmertool'a, natomiast bimmerlink i bimmercode są płatne na androidzie i ios. Pełna wersja BimmerTool również jest płatna. W iOS możesz skorzystać tylko z płatnych rozwiązań które podał Piotr, mogę od siebie polecić jeszcze aplikację Carly tą aplikacją zeskanujesz wiele marek, natomiast tania nie jest 😁

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Ja potrzebuje tylko do odczytania błędów, jakiś odczytów parametrów. Do diagnostyki posiadam laptop z inpa i ista. Potrzebuje tylko aplikacji w sytuacjach gdzie nie mam laptopa ze sobą także płatne wersje nie są mi potrzebne 😂

Opublikowano

To trzeba takie rzeczy na początku mówić jakie są założenia korzystania. 

Jak ja wszystko robię i diagnozuję to inpą nic już nie robię bo to przeżytek jedynie jeszcze coś robię inpą ,a tak to aplikacje ,oscyloskop do czujników i launch x431 pro. 

Inpa w sumie tylko mi służy do aktualizacji aut. 

• Administrator
Opublikowano

To musisz mieć jakiś tani telefon na androidzie i bimmertool, nie ma alternatywy darmowej na iOS

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Pozdrawiam