Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy tym kablem i programem inpa da rady zakodować auto start/stop żeby pamiętał ostatnia pozycje? I czy można tym wyłączyć sygnalizacje pasów bezpieczeństwa? Auto e91 2012 rok.

20240901_115417.jpg

Edytowane przez landola

• Administrator
Opublikowano

Tak jak najbardziej wystarczy.

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

Można jakoś skontaktować się z toba Draco na pw ?

• Administrator
Opublikowano

@mmajkell666 prywatne wiadomości sa dostepne dla aktywych uzytkownikow min 15 postów 

www.grafidea.pl

Opublikowano (edytowane)

takie blokady na każdym kroku. Zobaczyć plików, pobrać nie można, prywatynch wiadomości wysyłać nie można. I następuje odejście na inne fora bo sprawa pilna do załatwienia a na każdym kroku kłody.

Edytowane przez mmajkell666
  • Administrator
Opublikowano

Pełen dostęp do materiałów jest dostępny dla aktywnych użytkowników. Wiele osób zakłada konto tylko po to, żeby coś pobrać i potem znika. Szanujmy swój czas i czas osób, które dzielą się materiałami na forum. Aktywność i zaangażowanie są kluczowe, aby społeczność mogła funkcjonować sprawnie.

www.grafidea.pl

Opublikowano
20 godzin temu, landola napisał(a):

Czy tym kablem i programem inpa da rady zakodować auto start/stop żeby pamiętał ostatnia pozycje? I czy można tym wyłączyć sygnalizacje pasów bezpieczeństwa? Auto e91 2012 rok.

20240901_115417.jpg

Jak byś potrzebował pomocy z tym kodowaniem daj znać chętnie pomogę

Opublikowano
19 godzin temu, mmajkell666 napisał(a):

takie blokady na każdym kroku. Zobaczyć plików, pobrać nie można, prywatynch wiadomości wysyłać nie można. I następuje odejście na inne fora bo sprawa pilna do załatwienia a na każdym kroku kłody.

Możesz iść na inne ,jak masz takie podejście to wiadomo że będziesz tu na chwilę , załatwić tylko swoje i już nigdy nie zajrzeć.

• Lubię to! 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 2.09.2024 o 08:49, M4T3US2 napisał(a):

Jak byś potrzebował pomocy z tym kodowaniem daj znać chętnie pomogę

Właśnie wróciłem z kontraktu i będę się zabierał za programowanie tego,muszę jeszcze win 7 na laptopie zainstalować. Jeżeli oferta pomocy jest aktualna to chętnie skorzystam. 

Przy okazji okazało się że akumulator się rozładował więc będę go wymialiał. Z tego co słyszałem nowy trzeba zaadaptować w komputerze?

Opublikowano

to jak coś się odzywaj, a co do aku, tak to wystarczy przypisać komputerem też do ogarnięcia

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak myślę czy zamiast laptopa można użyć smartfona przejściówkę USB OTG i aplikację jak bimmer-tool lub bimmer-tool lite?

• Administrator
Opublikowano

@landola w bimmer-tool wykonasz rejestracje akumulatora na nowy, natomiast nie zakodujesz nowego jeśli zmieniasz pojemność na inną, także żeby oszczędzić problemów wymień akumulator na taki jaki jest aktualnie zakodowany w pojeździe i zarejestruj tylko wymianę na nowy w bimmer-tool.

www.grafidea.pl

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz, a co z kodowaniem auto start/stopu, przypomnienia o pasach, spryskiwaczach reflektorów?

Opublikowano
2 godziny temu, landola napisał(a):

Dzięki za odpowiedz, a co z kodowaniem auto start/stopu, przypomnienia o pasach, spryskiwaczach reflektorów?

Zrobisz to wszystko bimmercode tylko że start/stop nie raz trzeba wejść w opcje kodowania zaawansowanego,ale jak coś to pomogę bo to już przerabiałem i lepiej w aplikacji zrobić backup modułu bo tak można w tej aplikacji ,jak byś coś zepsuł to jedynym kliknięciem można wrócić do stanu poprzedniego przed kodowaniem. 

Opublikowano

Ok a lepiej iść w bimmer code czy bimmer tool bo ten drugi kosztuje na starcie 90 pln a ten drugi chyba trzeba zainstalować i wtedy kupic licencję? Czy inną aplikacje radzicie?

• Administrator
Opublikowano

@landola oba programy są do całkiem innych działań, bimmer-tool jest do diagnostyki, usuwania błędów i małych konfiguracji, natomiast bimmer code służy do kodowania różnych funkcji w modułach coś jak NCS Expert na komputer.

www.grafidea.pl

Opublikowano

Dziękuję wszystkim zaangażowanym za pomoc/poradę.

Zakupiłem bimmercode za 204 pln i z pomocą mojego kabla i przejściówki zakodowałem:

-przypomnienie o pasach

-wyłączenie spryskiwaczy reflektorów

-pamięć auto start/stopu.

Na razie to najbardziej mi przeszkadzało.

Teraz myślę nad aplikacją do kasowania błędów albo nad oddzielnym skanerem uniwersalnym. Jest jakieś urządzenie za kilkaset złotych warte uwagi które mogło by obsłużyć inne marki?

• Administrator
Opublikowano

@landola jeśli tylko dla BMW to polecam aplikację na android: BimmerTool lub BimmerLink

www.grafidea.pl