Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Bmw e 90 dym z kratek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam miałem problem z pompom vacum kąpał mi olej na katalizor i wetylator zaciągał ten smród wymieniłem było okej teraz odpalając auto Auto po 5,10 km jak się nagrzeje wali wielką chmurą dymu z kratek nawet jak kratki są ustawione na 0 jedener raz później czuć tylko zapach spalenizmy za każdym razem jak jest zimny do pierwszego nagrzania i wychodzi dym przez kratki na katalizator nic nie spada sprawdzałem co może być przyczyną?

Opublikowano

zajrzyj do podszybia wyczyść zasłonę przy dmuchawie, przy okazji nowa kabina czyszczenie kanałów wentylacyjnym preparatem do klimy plus odgrzybienie i ozonowanie wnętrza

Opublikowano (edytowane)

Wpuść do kratek piankę do czyszczenia klimy od K2 ,wszystko spłynie ,potem tak zwany "granat" do klimy i będzie ok.

Jeszcze wyjmij wentylator ,w E90 to 5 minut i wpuść tam w kanał bezpośrednio piankę do klimy aby od razu doszła na chłodniczkę. 

Edytowane przez pioteror13
Opublikowano

U mnie w silniku N52 byla winna uszczelka silniczka Valvetronic wylatywal tam olej i kapal na kolektor wydechowy w dowolnym miejscu , przy gwałtownym przyspieszaniu albo przy zakretach. Napisz nam jaki silnik , będzie łatwiej rozkminic coś.

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg