Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Modyfikacja N52

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Do tego musisz zrobić mapę i będziesz miała kilka koni więcej , nieopłacalna inwestycja ,miałem to kupić z innej strony ,wtedy było po 1000zl ,ja wolałem zrobić zimny układ dolotowy ,kolektory wydechowe z kwasówki bez katów ,modyfikacja wydechu ,mapa 

I to dało tyle że mam trochę więcej mocy niż w serii ,bo te silniki 272km nigdy nie trzymały serii ,ja miałem najlepszy wynik seryjny n52b30 na hamowni i wynosił równo 260km przy 31°C w lato. 

Teraz było jakoś 280km ,już nie pamiętam.

Jak bym nie miał automatu gm to dawno bym już sobie zrobił kompresor Eaton m90 ,dotoczył bym tylko łapę ,kupił pasek i rolkę z zestawu kompresora army i za jakieś 6 tysięcy miał bym około 320km ale skrzynią gm 6l45 niestety długo by nie pojeździła. 

Edytowane przez pioteror13
Opublikowano

Tak z czystej ciekawości pytam czy ktos to montowal u siebie 😅. Wiem ze nasza skrzynia GM jest idealnie wyliczona pod nasz silnik 😅, i tez właśnie patrzylem na ten zestaw kompresora do n52 

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, pinokio177 napisał(a):

Tak z czystej ciekawości pytam czy ktos to montowal u siebie 😅. Wiem ze nasza skrzynia GM jest idealnie wyliczona pod nasz silnik 😅, i tez właśnie patrzylem na ten zestaw kompresora do n52 

Lepiej sprzedaj to i kup n55 w tej budzie ,ja potem będę tak robił tylko już przejdę na f serię.