Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Przeróbki układu paliwowego M57n2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem właścicielem nissana patrola po swapie na legendarny silnik M57.. Jako że wszystko, co możliwe [prawie wszystko] zostało przeniesione z rozbitego E60 - pompa komputer pedał gazu itd. Denerwuje mnie, że kolejną zimę z rzędu zamarza mi paliwo [mam zwykły filtr bez podgrzewacza] postanowiłem zainstalować podgrzewacz paliwa nr.: 7 806 684. W czym mam problem? ... otóż nie wiem, jak go podłączyć. Mam przewody we wtyczce: czerwony z białym paskiem, brązowy, zielono-żółty i biało szary. Domyślam się, że pierwsze dwa to zasilanie i GND(-) pozostałych nie jestem pewien. Jest jakaś strona, gdzie będę mógł wszelkie schematy elektryczne znaleźć?  

Opublikowano

Ciekawe czy masz całą wiązkę pociągniętą jak to swap do patrola to pewnie jak ktoś robił to tylko wiązka komputera jest bez całej skrzynki bezpieczników.

Podgrzewacz jest sterowany przekaźnikiem K2068.

Najłatwiej będzie tobie kupić podgrzewacz przepływowy ,uniwersalny i podłączyć przed filtrem paliwa, można zastosować przekaźnik bądź poprostu switch w kabinie samochodu. 

Schemat możesz znaleźć na NewTIS.

• Lubię to! 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pioteror13 napisał(a):

Ciekawe czy masz całą wiązkę pociągniętą jak to swap do patrola to pewnie jak ktoś robił to tylko wiązka komputera jest bez całej skrzynki bezpieczników.

Podgrzewacz jest sterowany przekaźnikiem K2068.

Najłatwiej będzie tobie kupić podgrzewacz przepływowy ,uniwersalny i podłączyć przed filtrem paliwa, można zastosować przekaźnik bądź poprostu switch w kabinie samochodu. 

Schemat możesz znaleźć na NewTIS.

Przenosi mnie na stronę www.bmwtis.com - chcę się zarejestrować to co chwila mam problem niewłaściwe znaki w kodzie... używam poprawnych 0-9 i [-]

Opublikowano (edytowane)

Zrzut ekranu 2024-10-11 141542.png

Edytowane przez pioteror13