Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Błąd 25ce00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, BMW x6 40d 313KM zrobiony chip.

co około 1000km w pamięci błędów pojawia się 25ce00

Nie wyskakuje błąd na zegarach, auto normalnie jeździ.

jakies sugestie 🤔

IMG_0298.jpeg

Opublikowano

Cześć ogarniam w większości mechanikę ,dużo rzadziej elektronikę ,jedynym racjonalnym wytłumaczeniem jest źle zrobiony chip ,bądź mechaniczna czyli czujnik ciśnienia do zmiany ale raczej jak czujnik wyzionie ducha to tryb awaryjny jest wtedy ,zawsze można podmienić czujnik nie jest to duży koszt ,jednak stawiał bym na źle zrobionego chipa a raczej po prostu wgranego "gotowca" 🙃

Opublikowano

To nie gotowiec, chłopaki robią tylko programy z hamownia. No nic będę musiał podjechać na poprawkę 😉

Opublikowano (edytowane)

Na hamowni też może być gotowiec 🙃,najlepsza drogowa ,jak robiłem mapę to pół dnia po drodze w tą i spowrotem i kilkanaście poprawek aby było idealnie. 

Edytowane przez pioteror13
Opublikowano

Moze nie ruszyli jednego limitera, dosc czesto sie tak zdaza. 

Live date niech robia i obserwuja jakie wartosci ma czujnik doladowania.

16 godzin temu, pioteror13 napisał(a):

Na hamowni też może być gotowiec 🙃,najlepsza drogowa ,jak robiłem mapę to pół dnia po drodze w tą i spowrotem i kilkanaście poprawek aby było idealnie. 

Ja jak sobie robilem mapke do nowej zabawki to spedzilem ponad 8h,  pomiar->mod->wgranie->pomiar i tak w kolko.

Ale wkoncu autko jezdzi tak jak chce

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

Opublikowano

Moim zdaniem każdy tuner ma swoje solucje. A tu o tyle dziwne że błąd łapie raz na 1000km 😏 no nic trzeba poprawić 😉

Opublikowano

Dziś zaczytałem błąd z Ista.

IMG_0421.jpeg