Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem ze zmianą animacji uruchamiania idrive w BMW F31 LCI (2017r).
Nie zależnie od wybranej opcji, po zakodowaniu i resecie animacja pozostaje bez zmian pozostaje bez zmian,

nawet jeżeli pozostawimy auto na parę godzin celem wyłączenia wszystkich procesów w aucie.

Z ciekawostek jeżeli chodzi o wybór dźwięku gongu, działa tylko zmiana na te z BMW I, inne opcje powodują wyłączenie dźwięku całkowicie,

doprowadzając do potrzeby przywrócenia ustawień z kopii zapasowej.

Opublikowano

Cześć 

Nie wiem jaką masz jednostkę, soft jednostki itp, ale spróbuj zrobić tak:

wejdź sobie w Expert mode, wpisz startup_type i zmień na animation, bo pewnie masz black.
Sprawdź też startup_emblem, bo jak masz variant_00 to też tak może być i to powinno pomóc.

• Super 1
Opublikowano

Wiesz co samej jednostki niestety nie sprawdze (w serii F jestem świeżakiem) ale patrząc po roku auta powinno to już być nbt evo (produkcja 2017), jest to wersja bussines a numer softu jaki udało mi się odczytać jeżeli to to:
MEDIA : MV-130.026.001
TELEFON: TV-130.026.001

z tego co doczytałem to pierwsza wersja softu pod nbt evo wieć to raczej evo.

Co do startup_type mam animation to już wcześniej sam sprawdzałem.

Opublikowano

Wersja Business powinna takze miec nawigacje, sprawdz rodzaj mapy wtedy ci powiemy co za jednostke masz, albo podaj pelny vin to sie sprawdzi w ten sposob.

Lepiej uzywac Esys'a w wersji F niz bimmercode ( ja rozumiem ze jest latwiej, ale latwiej nie zawsze znaczy lepiej).

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl