Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Błąd 930904

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem z moim F30 słuchajcie ostatnio podczas jazdy wyskoczył mi błąd AIRBAGA, po sprawdzeniu okazało się, że to bład 930904 zbyt wysoka rezystancja poduszki kierowcy, wyjałem ją myśląc, że nie została ona odpowiednio dopięta w aso podczas akcji serwisowej, lecz wszystko jest w porządku, na taśmę też mi to nie wygląda bo wszystkie funkcje kierownicy działają poprawnie, gdzie mogę jeszcze szukać problemu? Może ktoś miał z tym do czynienia

Edytowane przez M4T3US2
  • M4T3US2 zmienił(a) tytuł na Błąd 930904

Opublikowano

Pod siedzeniem kierowcy masz żółtą dużą kostkę łączącą odkręcić fotel ,rozepnij wtyczkę i zobacz na piny ,były tam problemy ,potrafił pin wyskoczyć do tyłu i nie łączyć  ,druga opcja to uszkodzona poduszka co też się zdarzało w całej serii F.

• Lubię to! 1
Opublikowano

o widzisz dzisiaj sprawdzę i dam znać

Opublikowano

Kostkę sprawdziłem, lecz nie widziałem tam nic złego, dla pewności zalałem ją kontaktem, sciągnałem kierownice i też wyczyściłem kostki w pająku oraz w poduszce, niestety nie pomogło, w zwijaku jest takie okeinko rewizyjne, lecz nie wiem jak to się powinno poprawnie zachowywać, widzę średnio 2 paski na pełen obrót, nie wiem czy to żle czy dobrze.
Teraz pytanie czy kupować pająka, poduszkę czy jeszcze coś innego.

Opublikowano

Jak kostka jest ok to raczej poduszka ,poczytaj o serii F i poduszkach kierownicy ,często były z nimi problemy.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Słuchaj, też od razu pojechałem do znajomego kupiłem druga kierownice  z poduszką którą właśnie ściągnął z samochodu bo ostatnio zakładał mpakietowa, zalożyłem poduszkę bo nie dawało mi to spokoju niestety nadal ten sam problem po usunięciu błedów, taśma ma tą rewizję w okienku ją powinno być tam widać?

Opublikowano

Nie robiłem bardzo dawno tego więc już nie pamiętam ,ale skoro już zmieniłeś poduszkę i jest to samo to ostatnim ogniwem jest taśma a raczej przedostatnim bo potem jest moduł.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

no modułu już sam niestety nie ogarnę, w tygodniu jak bedzie chwila sciągnę pająka o ile znajdę jakąś instrukcje, i spróbuje go przemierzyć, jak nie no to już zostaje mi szukać elektryka, z plusów, chociaż dorobiłem się drugiej kierownicy sportline na półkę takimi szybkimi zakupami

edit.

Zastanawia mnie tylko, czy jak by padła taśma nie powinno przestać działać wszystko, znaczy teraz mam ogromną nadzieję, że to ona, czekam tylko na jakiś wolny kawałek czasu ściągam i mierzę, jak się okaże, że to to, to zamawiam od razu drugą po numerach

Edytowane przez M4T3US2
Opublikowano

Dobra, jednak za bardzo mnie korciło mimo braku czasu, sama taśma przy jednym obrocie w lewo traci połączenie z niektórymi pinami, także pozostaje mi zakup taśmy i liczenie na to, że to pomoże.

Opublikowano
1 godzinę temu, M4T3US2 napisał(a):

Dobra, jednak za bardzo mnie korciło mimo braku czasu, sama taśma przy jednym obrocie w lewo traci połączenie z niektórymi pinami, także pozostaje mi zakup taśmy i liczenie na to, że to pomoże.

Jak padnie taśma to różnie bywa ,nie raz nie działa nic ,nieraz jak w twoim wypadku tylko poduszka.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Dlatego szukam już nowej, niestety, chyba czeka mnie zakup używanego całego pająka, bo nie widzę dostępności, samej taśmy, a nowy w ASO to koszt rzędu 2300zł