Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Moje czarne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu od tygodnia i „pochwalę” się moim mały bmw. Mam je od 4 lat, właśnie wbiło 200tys km 🙂 Jak dotąd było bezawaryjne. Coś zaczęło się dziać po spotkaniu nie groźnym z Sarną hyh . Już odnosiłem się z zamiarem sprzedaży, jednak motoryzacji nic ciekawszego nie pokazuje, gnieciona i uciskana przez urzędasów w Brukseli. Dlatego też, auto czeka przegląd, serwis, wymiana intercooler już wymieniony, w planie są jeszcze wydech od 435i z przepustnica i końcówki większe. Do modyfikacji układu wydechowe wleci też downpipe, żeby było ciekawie pokombinuje też z filtrem powietrza. Sprawdzę też turbo chodź na pierwszy rzut oka wyglądamy ostatnio oki . Będę je ściągać z mechanikiem 😅 bardziej to on niż ja. Ja jestem od podawania kluczy 😵‍💫 jeśli będzie wszytko dobrze to zastają, jeśli nie to nie wiem …. Czekam na propozycje co macie sami, co proponujecie. Przede mną większa akcja serwisowa, sprawdzimy poza turbo, dolot i oczyścimy, wymiana rozrządu, filtrów, oleju świec. Skrzynia też zostanie zalana nowym olejem i zasilona nowym filtrem. Wszystko to z myślą, aby podnieść moc na 300+ i zmniejszyć w miarę rozsądnie czas od 0-100. Skrzynia (8HP) też myślę że dostanie nowy program, gdyż dotarła do mnie informacja iż może to skrócić ten nierówny pojedynek o ponad 0,5s 🙈

Piszcie co uważacie, zdrowa krytyka jak i porady mile widziane ! 

IMG_3967.png

IMG_3966.jpeg

• Super 2

Opublikowano

Jak z tym N20 masz 200 tysięcy to sprawdź jak najszybciej panewki bo jak zwiększysz niuta to panewki szybko powiedzą papa,przy tym przebiegu też i pompa oleju do rozebrania i sprawdzenia czy nie porysowana w środku bo te silniki właśnie się najczęściej zacierały przez rzadką wymianę oleju ,jeżdżenie na 5w30 i oczywiście słabej jakości pompy przez co jeździły na niskim ciśnieniu i przy budowaniu i dużej temperaturze zrywało film olejowy pomiędzy panewką a wałem i silnik kaput.

Opublikowano

N20 to nie jest dobry silnik pod tuning, mowie ci z doswiadczenia.

Co prawda robie klientom bardziej bezpieczny program w okolice 280km,

no jak chcesz ponad 300 to osobiscie nie polecam, nie mowie ze sie nie da, ale bedzie to trzeba zrobic z glowa.

W kazdym badz razie kibicuje i czekam na kreski z rolek 🙂

• Super 1

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

Opublikowano
4 godziny temu, TuneX_Automotive napisał(a):

N20 to nie jest dobry silnik pod tuning, mowie ci z doswiadczenia.

Co prawda robie klientom bardziej bezpieczny program w okolice 280km,

no jak chcesz ponad 300 to osobiscie nie polecam, nie mowie ze sie nie da, ale bedzie to trzeba zrobic z glowa.

W kazdym badz razie kibicuje i czekam na kreski z rolek 🙂

Mechanicznie będę przygotowywał „sam” jednak zaś strojenie nie wiem gdzie będzie robione 😅 lekko poniżej 300 też by nie było zle. Słyszałeś coś o modach do skrzyni ?

Opublikowano
Godzinę temu, sobotka napisał(a):

Mechanicznie będę przygotowywał „sam” jednak zaś strojenie nie wiem gdzie będzie robione 😅 lekko poniżej 300 też by nie było zle. Słyszałeś coś o modach do skrzyni ?

Jezeli chcesz samemu cos zrobic ze skrzynia to XHP Stage 3, jak cos customowego to tuner.

Ja osobiscie robie klientom custom softa pod 6/8HP a takze DSG z Vagow, kazdy zadowolony wiec jak to mowi Majster: " Bardzo dobra robota " 

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl