Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Błąd 25D400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam któryś raz pokazał się błąd wymienione wcześniej 

sonda przed i za kat. Plus czujniki temp 

Edytowane przez matprz1428
  • matprz1428 zmienił(a) tytuł na Błąd 25D400

Opublikowano (edytowane)

Problem z DPF ,albo zapchany albo popękany 

Ile ma auto nalotu i czy DPF był kiedyś oddawany na czyszczenie ? 

Problem z DPF może być przez lejące wtryski ,do sprawdzenia korekty a najlepiej do wyjęcia na stół probierczy i sprawdzenie ich.

Edytowane przez pioteror13
Opublikowano (edytowane)

Dpf był czyszczony sprawdzałem przepustowość niby się dopala 

No

IMG_4270.thumb.jpeg.5bc265686f4c4c85555193f098dfb62b.jpegIMG_4267.thumb.jpeg.d3fc044f31e6c31bb8b0702770b0cedb.jpeg

Edytowane przez matprz1428
Opublikowano

210tys ostatnio miał rozrząd panewki i ogólnie dużo zrobione w serw. BMW główne były dobre ikorbowe  też wymienione na czas 

Opublikowano

Ok ,ale ewidentnie masz problem z DPF ,no chyba że czujnik źle mierzy ale to się nie zdarza w nich 

Może był czyszczony i jest uszkodzony ,trzeba w niego zajrzeć kamerą i oczywiście wtryski do sprawdzenia po takim przebiegu.

Opublikowano

Jaki masz poziom sadzy ,ile gram pokazuje ? 

Opublikowano

210tys ostatnio miał rozrząd panewki i ogólnie dużo zrobione w serw. BMW główne były dobre ikorbowe  też wymienione na czas 

Opublikowano

Wtryski mają dobre korekcje  robiłem ostatnio mogę zrobić jeszcze raz na zimnym i ciepłym i dodać zrzut ekranu 

Opublikowano

Muszę sprawdzić jeszcze raz 

Opublikowano

Ok,to sprawdź korekty i trzeba endoskopem obejrzeć DPF od strony turbo bo mógł się skruszyć i zapchać a sądzę może pokazywać np tylko 30g a i tak będzie uszkodzony wkład i będzie się tworzyć ciśnienie więc czujnik dobrze reaguje , w BMW wartość graniczna to 50g sadzy.

Opublikowano

Silnik zimny na zewnątrz -1

IMG_4273.jpeg

Opublikowano

Silnik rozgrzany co mnie dziwi temp płynu 

IMG_4281.jpeg

IMG_4280.jpeg

IMG_4279.jpeg

Opublikowano

Dpf 

IMG_4283.jpeg

IMG_4285.jpeg

Opublikowano

Błąd dotyczący postu po skasowaniu narazie nie pokazuje więc to jest dziwne 

Opublikowano

Kiedy był czyszczony filtr , a raczej ile kilometrów zrobiłeś od czyszczenia ? Bo widzę że masz 23,5 grama sadzy. 

Opublikowano

Czyszczony był przez poprzedniego właściciela a kiedy nie mam pojęcia 

Opublikowano

Jak był sprawdzany na BMW powiedzieli że jest ok 

Opublikowano (edytowane)

Ok jak DPF dobry to może być przyczyną turbo a dokładnie nastawnik turbo ,przeładowuje 

To auto nie jest przypadkiem po jakimś chip tuningu ? 

Spróbuj wymienić sam czujnik ,ale jeszcze nie słyszałem żeby się ten zepsuł. 

Co innego czujniki różnicy ciśnienia DPF , one co chwilę padają.

Edytowane przez pioteror13
Opublikowano

Jest ale delikatnym 40d 313 na 340 ja to już powiem szczerze sił brak niby tak twierdzili po przepustowości też ja wysłałem załączyłem na foto.  ale ta sadza no 23.. a powinno być max 8. Ogólnie jak to jest od Dpf przybywa oleju nie przybywa sprawdzam niby jest ok poziom  

Opublikowano

Ta temperatura też mnie dziwi na zegarach 90 a na czujniku 77 

Opublikowano

Najlepiej to by było pozbyć sie ekologi sam już nie wiem 

Opublikowano

Ten właśnie chce wymienić bo tak w iście pisało czujnik różnicy ciśnień 

Opublikowano

Kiedyś miałem ten błąd 25ce00 i usunąłem narazie nie ma i ostatnio pojawił się ten 25d400 usunąłem i teraz czekać 

Opublikowano

Wymień czujnik ,najtańsza opcja i zobaczysz co będzie dalej,chociaż stawiam na dpf a w mniejszym stopniu turbo.

Opublikowano

Ogólnie ja z tego co zauważyłem to że coś to auto trzyma tak troszeczkę w zakresie od 1000/2000 obr. 
kolega jest jednym zlepszych co robi progr i jak sprawdzał to mówił ze trzyma ciśnienia itp że wszystko super nie ma do czego się przyczepić  i też jest tak że 

moment obr nie jest jak zwykle że wzrost i płaski tylko zrobiony bardziej jak w benzynie rosnąco żeby nie było uderzenia od spodu 650 na 690