Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Nie aktywny Update BMW Assist

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry

Temat może odgrzewany (niestety nie potrafiłem nic znaleźć w tej kwestii)

Sprowadziłem ze stanów X3 3.0i G01 pobrałem amerykańską wersję MyBMW załatwiłem wszystkie formalności z birem obsługi w stanach więc mam podpięte auto w BMWUSA oraz w aplikacji dodatkowo na wyświetlaczu przy Connected Drive mam kule ale nie przekreśloną- poza kulą nic się nie wyświetla pogoda ani nic (sądzę więc że mam jakieś połączenie z Internetem karta sim w pojeździe jest od operatora AT&T) na ten moment zrobiona konwersja lamp tylko nic więcej nie dotykałem ze względu właśnie na Connected Drive.

Niestety pojazd nie komunikuje się z aplikacją na infolinii Conected Drive w stanach powiedziano abym dokonał update bmw assist ale niestety mam ciągle tą opcję nie aktywną (resetowałem iDrive) ciągle pokazuje mi się taki komunikat jak na zdjęciu bez względu czy auto załączone czy w trybie diagnostycznym. Wiadomo BMW Polska umywa ręce o czym wszyscy wiemy to w USA rozkłada ręce każą mi w serwisie utworzyć zgłoszenie TSARA. Serwis w Polsce stwierdził że nie będzie niczego aktualizował ponieważ są jakieś różnice w oprogramowaniu i może skończyć się że nic nie będzie działać.

Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem ?? ( czy muszę wykupić pakiet internetu w AT&T może inne rozwiązania) W ogóle jak sprawdzić czy jest jakakolwiek komunikacja ze strony karty sim z internetem. Nie wiem jak mam podejść już do tej sprawy POMOCY !!! PLISS

Za Wszelką pomoc będę wdzięczny. Bo już moje załamanie sprawą osiąga punkt krytyczny 😞 a wiadomo że chciałoby się w pełni korzystać z dobrodziejstw pojazdu.

BMW Assist.jpg

• Administrator
Opublikowano

@TuneX_Automotive zajmuje się takimi sprawami 🙂 

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
34 minuty temu, DracoBlue napisał(a):

@TuneX_Automotive zajmuje się takimi sprawami 🙂 

coś więcej w temacie 🙂