Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Bicie tarcz hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jakie tarcze polecacie do BMW E60 535i żeby pojeździły troche ?

• Administrator
Opublikowano

Bicie podczas hamowania to nie tylko tarcze. Jeśli chodzi o tarcze to polecam textary pro, u mnie jeszcze nie było z nimi przypału. Nie polecam Zimmermana, w moim przypadku w dwóch autach biły po kilku tysiącach km...

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano

nie zapomnij o piaście i nic nie smaruj ewentualnie wyczyść daj na szmatkę trochę oleju wetrzyj i sucha zetrzyj nadmiar i trochę ograniczysz korozje a szkód nie wyrządzi  

Opublikowano

Polecam tarcze rotinger ,cena do jakości najlepsza jak na razie spośród innych.

Mam na aucie.

Tylko przed zmianą tarczy to pomiar bicia piasty zegarem i jak będzie ok to do lustra czyszczenie "murzynem" piasty jak i przylgni felgi i nic nie smaruj. 

Jak założysz nowe tarcze jakiej firmy by był na bijącą piastę to zaraz i tak tarcza będzie do wywalenia.

Opublikowano

Ja w 330xd 260km miałem trw i śmigało ważne żeby dotrzeć dobrze przez pierwsze km