Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

BMW E91 "Ringi"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Chciałabym rzucić małą rozkminkę. BMW E91, 325d, 2011. Oryginalnie żarówki postojowe w ringach to H10W. Testował ktoś może, czy użycie żarówki H20W może coś narozrabiać? Czy te 10W więcej może zniszczyć lustro oprawki, bądź samą "ścieżkę optyczną" ringu? Nie chodzi mi o uzyskanie jakiegoś lepszego efektu świetlnego, po prostu posiadam nowy komplet firmowych żarówek H20W i chciałbym się upewnić, czy mogę ich użyć zamiast H10W?  Ktoś, coś w tym temacie?

Opublikowano

rozumiem, że masz zwykłą h7 i ringa, te ringi nigdy nie będą dobrze świecić, zakładając mocniejszą żarówkę możesz upalic wiązkę lub moduł frm, możesz jedynie zakodować wieksze troszke napiecie i będzie minimalnie jaśniej ale z głową, markery led w tej lampie też dużo nie zmienia te po 20/40w a 100w to juz przesada cieplna i możesz znowu upalić, tam cieniutka wiązka  jest.
Jak Ci tak bardzo zależy na mocnym ringu no to rozklejamy lampe i wrzucamy nowe ledowe ringi. Inaczej się niestety nie da.
Szukałem odpowiedzi na to pytanie przez rok i doszedłem do takich wniosków.

Opublikowano

Dziękuję za opinię. Tak, jak wspomniałem nie chodzi mi o uzyskanie lepszego efektu, a jedynie o uniknięcie marnotrawstwa , gdyż posiadam komplet H20W żarówek Philips i chciałem je po prostu wykorzystać.

• Administrator
Opublikowano

@Seba zależy jakie napiecie tam jest czy ogarnie czy beda slabo palic 😉 Najlepiej to podlaczyc i sprawdzić na własnej skórze. Wiem, że idzie ustawić napiecie np. Podświetlenie tablicy, ale jak jest z ringami nie wiem 😉

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano
W dniu 12.02.2025 o 08:24, M4T3US2 napisał(a):

rozumiem, że masz zwykłą h7 i ringa, te ringi nigdy nie będą dobrze świecić, zakładając mocniejszą żarówkę możesz upalic wiązkę lub moduł frm, możesz jedynie zakodować wieksze troszke napiecie i będzie minimalnie jaśniej ale z głową, markery led w tej lampie też dużo nie zmienia te po 20/40w a 100w to juz przesada cieplna i możesz znowu upalić, tam cieniutka wiązka  jest.
Jak Ci tak bardzo zależy na mocnym ringu no to rozklejamy lampe i wrzucamy nowe ledowe ringi. Inaczej się niestety nie da.

Dzięki za garść informacji 🙂

Opublikowano
W dniu 13.02.2025 o 01:28, DracoBlue napisał(a):

@Seba zależy jakie napiecie tam jest czy ogarnie czy beda slabo palic 😉 Najlepiej to podlaczyc i sprawdzić na własnej skórze. Wiem, że idzie ustawić napiecie np. Podświetlenie tablicy, ale jak jest z ringami nie wiem 😉

Dziękuję za info 🙂

Opublikowano
W dniu 12.02.2025 o 08:24, M4T3US2 napisał(a):

Super dzięki za info 

W dniu 12.02.2025 o 13:36, Gejben_91 napisał(a):

jedyny efekt który cię zadowoli to zmiana ringów na ledowe 

Dziękuję za info 🙂 

• Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 13.02.2025 o 01:28, DracoBlue napisał(a):

bez problemu zmieniasz verty i zmienai sie napiecie ale efekt jest prawie zerowy

• Lubię to! 1
Opublikowano
22 godziny temu, Slat napisał(a):

Sam wkładałeś ringi ledowe, czy dawałeś komuś do zrobienia? 

wysyłałem do przerobienia, środki na czarno, soczewka biled oraz ledowe ringi 

• Lubię to! 1
Opublikowano
1 minutę temu, Gejben_91 napisał(a):

wysyłałem do przerobienia, środki na czarno, soczewka biled oraz ledowe ringi 

A jakieś namiary na firmę która je robiła  można? 

Opublikowano
16 minut temu, Slat napisał(a):

https://www.facebook.com/share/19t6shQ5gi/?mibextid=wwXIfr

do niego wysyłałem ale jeśli miał bym przerabiać znowu wybrał bym inną firme. Dużo osób na fb go polecało nie wiem może po prostu ja trafiłem na jakąś gorszą partie bo potrzebowałem lamp tak na prawdę z dnia na dzień

• Lubię to! 1
Opublikowano
Godzinę temu, Gejben_91 napisał(a):

https://www.facebook.com/share/19t6shQ5gi/?mibextid=wwXIfr

do niego wysyłałem ale jeśli miał bym przerabiać znowu wybrał bym inną firme. Dużo osób na fb go polecało nie wiem może po prostu ja trafiłem na jakąś gorszą partie bo potrzebowałem lamp tak na prawdę z dnia na dzień

Dziękuję serdecznie 

Opublikowano
4 godziny temu, Slat napisał(a):

jutro odsyłam do nich zobaczymy jak się sytuacja rozwinie bo lampa po 6 msc wygląda tak (odciski od wewnątrz)

IMG_6748.jpeg

Opublikowano
Godzinę temu, Gejben_91 napisał(a):

jutro odsyłam do nich zobaczymy jak się sytuacja rozwinie bo lampa po 6 msc wygląda tak (odciski od wewnątrz)

IMG_6748.jpeg

Faktycznie, nie ciekawie to wygląda.