Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Polecane woski na lakier

kamil8991

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Od siebie mogę polecić ten, spisuje się świetnie:
https://sklep.soft99.eu/pl/woski/21-fusso-coat-12-months-wax-dark-4975759103325.html

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

• 2 tygodnie później...

Bardzo łatwo się nakłada i poleruje ,mega polecam i naprawdę długo trzyma,są dwa rodzaje tego wosku do jasnego i ciemnego lakieru,polecam z allegro za tańsza cenę ha kupiłem zestaw 6 mikrofibr,aplikator dodatkowy k2,płyn do czyszczenia wnetrz

• 2 tygodnie później...

A ja od siebie mogę polecić wosk w płynie ADBL SSW mega szybko można doprowadzic lakier do błysku i głębi super efekt . Myślę że jest to dobra opcja dla takich ludzi jak ja 😉 czyli jeżeli nie masz czasu na dbanie o auto na codzien a chcesz szybko po myjce odzyskać fajny efekt jest to produkt dla Ciebie. 😀 

Zastanawiam się nad korekta lakieru może ktoś poleci jakiś delikatny produkt ? Może w lato sam ogarnę lekka polerke chociaż nie wiem czy nie oddam auta profesjonaliście bo jak by nie było samemu to zajmuje dużo czasu którego zawsze brak 😉

Teraz, Sobeke30 napisał(a):

A ja od siebie mogę polecić wosk w płynie ADBL SSW mega szybko można doprowadzic lakier do błysku i głębi super efekt . Myślę że jest to dobra opcja dla takich ludzi jak ja 😉 czyli jeżeli nie masz czasu na dbanie o auto na codzien a chcesz szybko po myjce odzyskać fajny efekt jest to produkt dla Ciebie. 😀 

Zastanawiam się nad korekta lakieru może ktoś poleci jakiś delikatny produkt ? Może w lato sam ogarnę lekka polerke chociaż nie wiem czy nie oddam auta profesjonaliście bo jak by nie było samemu to zajmuje dużo czasu którego zawsze brak 😉

IMG_20230112_011332.jpg

Zdecydowanie mogę polecić wosk soft 99 Authentic Premium. Używam go od kilku lat w połączeniu z powłoką polimerową Menzerny Power Lock Ultimate Protection, która nakładam maszynowo Dual Action na miękkim padzie w pierwszym kroku po dekontaminacji lakieru. Później na to soft 99 nakładam ręcznie. Wosk dość szybko wysycha dlatego nakładamy go na element i po chwili wycieramy mega wydajny puszka starcza na kilka lat, łatwy w aplikacji. Nadaje się do lakierów ciemnych i jasnych. Polecam

Jeśli chodzi o korektę lakieru to polecam zdecydowanie pasty Menzerny można to zrobić w dwóch etapach. Na początek pasta 400 HCC na twardej gąbce. Wykańczająco pasta 3500SF na miękkim padzie. Royal Pads mogę polecić.