Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Odgrzybianie Klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam witam.

Czy ktoś może odgrzybial klimatyzację w E60.

Ok 2 lata temu nabijalem klimę i była odgrzybiana lecz śmierdzi mi ciągle z nawiewów . Próbowałem sam odgrzybić, ściągałem obudowy filtrów kabinowych i tam psikalem piana. Do wnętrza używałem odwierzaczy i w kratki piany. Ale dalej to nic nie daje śmierdzi w aucie. 

Pewnie mam elektrozawor do wymiany bo na szybę i nogi leci mi ciepłe powietrze. Przed sezonem wymienię.

Czy jak pojadę na obsługę klimy czyli nabicie to ta maszyna odgrzybia mi porządnie klimę czy są jakieś inne sposoby na odgrzybianie ? 

Opublikowano

Witaj kolego ja w swoim samochodzie uzywam cos takiego jak ozonator kupilem za nie drogie pieniadze napewno jak poszukasz to znajdziesz gdzies na internecie u mnie sie to sprawdza tu masz link do filmu jak to wyglada napewno jest wiecej filmow jak cie to interesuje

https://www.youtube.com/watch?v=FeGu0Y_BgWk

• Lubię to! 2
Opublikowano
W dniu 11.03.2023 o 20:40, Robert76 napisał(a):

Witaj kolego ja w swoim samochodzie uzywam cos takiego jak ozonator kupilem za nie drogie pieniadze napewno jak poszukasz to znajdziesz gdzies na internecie u mnie sie to sprawdza tu masz link do filmu jak to wyglada napewno jest wiecej filmow jak cie to interesuje

https://www.youtube.com/watch?v=FeGu0Y_BgWk

Dzięki za pomoc. Muszę popytać u siebie w mieście może ktoś ma ozonator i spróbować tym sposobem. Bo w lato nie da się jeździć 😉

Pozdro

• Lubię to! 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Oprócz ozonowania warto poszukać warsztatu który  tez umyje parownik pod ciśnieniem efekt niesamowity sam sprawdzałem.

• Lubię to! 2
Opublikowano
W dniu 29.03.2023 o 18:08, kulfon napisał(a):

Oprócz ozonowania warto poszukać warsztatu który  tez umyje parownik pod ciśnieniem efekt niesamowity sam sprawdzałem.

Właśnie to by było też bardzo dobre. Muszę właśnie ogarnąć ten temat bo trochę śmierdzi w aucie 🧟