Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Łączniki stabilizatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka, borykam się z problemem iż co roku wymieniam łączniki stabilizatorów w swojej e90 

Miałem z roznych firm ale i tak zawsze na wiosnę już słychać stukaniez przodu zawieszenia. Czy u was też tak jest ? 

Może polecacie jakąś firmę? 

Edytowane przez KalesT
  • KalesT zmienił(a) tytuł na Łączniki stabilizatorów

Opublikowano

Wszystko zależy jakie masz felgi ,im większe i szersze to cięższe i im niższe i twardsze zawieszenie to mniejszy skok i większe obciążenie dla zawieszenia.

Ogólnie wszystkie firmy się "zepsuły" kup sobie trw i zamawiaj w dużych hurtowniach bo na allegro i w małych sklepach są często podróbki nie do odróżnienia 🙃

• Super 1
Opublikowano (edytowane)

Ja zakładałem lemforder i póki co nie narzekam. W sumie mam cały tyl lemforder od 2 lat i wszystko ładnie pracuje mimo opon i felg r19 /35 i przód robiłem w zeszlym roku jakoś na jesień. Ostatnio jeszcze nówka maglownica wleciała z koncowkami tez lemforder i teraz się prowadzi jak po sznurku zero myszkowania ani nic. A przed wymianą zawiasu bylem na ustawianiu zbierznosci i chlop powiedIal ze te auta tak poprostu maja ze na duzej feldze myszkuja mimo idealnie ustawionej geometri ale to nie prawda widze to teraz po zrobieniu calego zawiasu

Edytowane przez pinokio177
  • Super 1

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

Pytanie czy masz auto serie czy obniżoną, najlepsze jakościowo wyjdzie Cię mahle HD, ale pytanie czy nie musisz założyć krótszych albo regulowanych jeżeli auto jest mocno obniżone.