Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

BimmerTool to aplikacja stworzona specjalnie dla samochodów marki BMW, która umożliwia dostęp do różnych funkcji diagnostycznych i programowania w pojeździe. Aplikacja ta może działać na smartfonach z systemem Android oraz na tablety. BimmerTool umożliwia odczyt i kasowanie błędów z systemu kontrolnego samochodu, dostęp do różnych parametrów i danych diagnostycznych, jak również konfigurację modułów.

BimmerTool umożliwia także dostęp do zaawansowanych funkcji diagnostycznych, takich jak zmiana mocy silnika lub naprawa problemów z układem ABS. Aplikacja ta obsługuje wiele modeli samochodów BMW, w tym starsze modele E-Series i nowsze modele F-Series.

Aplikacja BimmerTool jest dostępna w dwóch wersjach: podstawowej i profesjonalnej. Wersja podstawowa oferuje podstawowe funkcje diagnostyczne, takie jak odczyt i kasowanie błędów oraz podgląd danych diagnostycznych. Wersja profesjonalna oferuje bardziej zaawansowane funkcje, takie jak konfiguracje modułów, konfiguracja różnych opcji, jak również dostęp do bardziej zaawansowanych funkcji diagnostycznych.

Ze względu na swoją popularność i dostępność na różnych platformach, BimmerTool jest jednym z najczęściej wykorzystywanych narzędzi diagnostycznych przez entuzjastów samochodów marki BMW i specjalistów z branży diagnostycznej.

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

• 10 miesięcy temu...

Opublikowano

Czy BimmerTool Lite ma mniej funkcji jak BimmerTool?

Bo nie wiem którą aplikację wybrać?

• Administrator
Opublikowano

@Piotr 2023 BimmerToor Lite to okrojona, darmowa wersja. BimmerTool to pełna, płatna wersja i posiada wszystkie funkcjonalności. Na naszym forum można uzyskać darmowy kod testowy od autora aplikacji który jest na forum @pawelgawel

• Lubię to! 1

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

Opublikowano (edytowane)

Bo ja już uaktualniłem BimmerTool Lite i płaciłem 59 zł, a za BimmerTool Pro jest 89 zł.    Teraz pytanie czy już mam  BimmerTool Pro?      Na Google Play jest tam do pobrania BimmerTool za  89.99 zł, co w tym przypadku zrobić? Czy warto wykupić BimmerTool, czy zostać przy BimmerTool Lite?

Edytowane przez Piotr 2023
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 5.02.2024 o 13:29, Piotr 2023 napisał(a):

Bo ja już uaktualniłem BimmerTool Lite i płaciłem 59 zł, a za BimmerTool Pro jest 89 zł.    Teraz pytanie czy już mam  BimmerTool Pro?      Na Google Play jest tam do pobrania BimmerTool za  89.99 zł, co w tym przypadku zrobić? Czy warto wykupić BimmerTool, czy zostać przy BimmerTool Lite?

Czy tak zostawić, czy zrezygnować z subskrypcji BimmerTol Lite i odinstalować, czy zainstalować BimmerTol i wykupić tą substytucję?

Opublikowano (edytowane)

Z tego co pamiętam wersja lite jak sama nazwa mówi ma mniej funkcji ,ja od razu miałem bimmertool nie w wersji lite.

89 zł to nie jest żaden koszt w dzisiejszych czasach za tyle funkcji i opcji ile daje aplikacja. 

Na twoim miejscu od razu bym kupił wersję pro a lite i tak możesz zostawić bo to dwie oddzielne aplikacje.

Edytowane przez pioteror13
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Tak chcę zrobić, dziękuję za podpowiedź 😉 

Opublikowano
11 minut temu, Piotr 2023 napisał(a):

Tak chcę zrobić, dziękuję za podpowiedź 😉 

Czy za pomocą aplikacji Bommercode można ustawić limit kilometrów po wymianie hamulców, czy to idzie z automatu po resecie ustawień w aucie ? Bo wyskoczyło mi powiadomienie, że do wymiany są hamulce tylne za 600 km, a w serwisie sprawdzali jak byłem w czerwcu i nie trzeba nic wymieniać. I teraz nie wiem co mam robić i jak zresetować, czy jak wyskoczy na czerwono o wymianie. 

Opublikowano (edytowane)

Nie ,bimmercode służy do kodowania modułów ,np wyłączenie pasów ,ustawienie świateł dziennych ,powitanie i setki innych ustawień 

Do adaptacji ,kalibracji i resetu serwisu służy bimmertool 

Masz tu screena bimmertoola ,zrobisz nim resety ale nie ustawisz procentowo kilometrów 

Screenshot_2024-08-20-18-16-52-04_3f0de1cd7ec17a41d4dc4c60cf157b75.jpg

A tu masz bimmerlink ,też tylko w nowszych da się ustawić procentowo i to nie zawsze nie wiem dlaczego 

Screenshot_2024-08-20-18-21-02-88_e105cad5c21f7697a8adaa23ed91d0fa.jpg

Edytowane przez pioteror13
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Oki, ja już robiłem reset serwisu okładzin hamulcowych tylnych Bimmertol Lite  i wyskoczyło mi na 5000 km, trochę chyba mało? A ustawić limitu nie można.

Opublikowano
6 minut temu, Piotr 2023 napisał(a):

Oki, ja już robiłem reset serwisu okładzin hamulcowych tylnych Bimmertol Lite  i wyskoczyło mi na 5000 km, trochę chyba mało? A ustawić limitu nie można.

Mam jak pisałem Bimmertol Lite i wykupioną licencję za 59 zł zdjęcie w załączniku .

Dlatego myślę że jak wykupię Bimmertol top będą te same funkcje 

Screenshot_2024-08-20-19-30-10-083_pl.pw.btool.lite.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Piotr 2023 napisał(a):

Mam jak pisałem Bimmertol Lite i wykupioną licencję za 59 zł zdjęcie w załączniku .

Dlatego myślę że jak wykupię Bimmertol top będą te same funkcje 

Screenshot_2024-08-20-19-30-10-083_pl.pw.btool.lite.jpg

A za BimmeCode płaci się tylko raz czy odnawia co roku?

Opublikowano

Ktoś może wcześniej przestawił przez przypadek istą ,bo pamiętam istą przedstawiałem z 25 tysięcy na 15 tysięcy przy wymianie oleju ,mniej się nie dało.

• Lubię to! 1
Opublikowano
1 minutę temu, Piotr 2023 napisał(a):

A za BimmeCode płaci się tylko raz czy odnawia co roku?

Płacisz tylko raz i nie masz ograniczonego dostępu tak jak i pozostałe aplikacje do BMW. 

Polecam tylko jest drogo kupić sobie xhpflashtool do zmiany softu skrzyni.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Możliwe, ale mi chodzi o serwis hamulcowy jak zresetuje to mam 5000 km i nic więcej, a pamiętam jak go kupiłem było na 20000 km, a zrobiłem 7 tyś km i już pokazuje, że ma być wykonany serwis, nie wiem o co chodzi.

Opublikowano

Odepnij akumulator na dłużej i potem po podpięciu zrób reset 

Jak nie pomoże ta aplikacja to trzeba użyć isty innego wyjścia nie ma. 

Z takim przypadkiem chyba jeszcze się nie spotkałem ,przynajmniej nie pamiętam żebym coś takiego miał z autem. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

I jak udało się skasować serwis hamulcowy ? 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tak udało się ale na 5000 km i nic więcej 

Opublikowano
7 minut temu, Piotr 2023 napisał(a):

Tak udało się ale na 5000 km i nic więcej 

Nic nie pomogło odpięcie akumulatora i dalszy reset, a innego oprogramowania niż Bimmertol nie mam , zobaczę co dalej jak co to zadzwonię do mojego serwisu BM Motors service i zobaczę co powiedzą oni też sprawdzali w aucie całe hamulce i mówili że są Ok.

9 minut temu, Piotr 2023 napisał(a):

Opublikowano
55 minut temu, Piotr 2023 napisał(a):

Nic nie pomogło odpięcie akumulatora i dalszy reset, a innego oprogramowania niż Bimmertol nie mam , zobaczę co dalej jak co to zadzwonię do mojego serwisu BM Motors service i zobaczę co powiedzą oni też sprawdzali w aucie całe hamulce i mówili że są Ok.

Wychodzi na to że ktoś istą lub launchem albo innym skanerem przestawił przebieg bo innej możliwości nie ma w takim razie. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Możliwe 

A BommerCode można to zrobić? Bo jak co to wykupię tą aplikację.

Opublikowano

Nie bimmercode możesz tylko sobie robić różne kodowania świateł ,otwierania i wiele innych ale kasowanie inspekcji serwisowych czy  jakiś adaptacji do tego jest bimmertool. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ok, wykupię Bimmertol i zobaczę, bo może Bimmertol Lite co mam oczywiście płatną nie można, chociaż jest tam w ustawieniach że można i robi 🤔

Opublikowano
8 godzin temu, Piotr 2023 napisał(a):

Ok, wykupię Bimmertol i zobaczę, bo może Bimmertol Lite co mam oczywiście płatną nie można, chociaż jest tam w ustawieniach że można i robi 🤔

A Ty już robiłeś to kiedyś?