Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

[E92] Dyferencjał - 330d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzień dobry,

mam do wymiany dyfer w swoim wozie - e92 330d 231km automat - wg realoem powinien być 2.81 o numerze 7571179 ale z tego co mi mechanik powiedział mam założone 2.35, czyli tak jakby dedykowany dla manualnej skrzyni o numerze 7571189 - pytanie, czy są one kompatybilne ze sobą? szukać teraz 2.81? mam do kupienia z numerem na naklejce 4552329, a wg globalparts są to te same modele. czy ktoś mógłby rozjaśnić sytuację? 😄

Opublikowano (edytowane)

czyli masz założony dłuższy dyfer, lepiej w trasy mniejsze spalanie, zalezy jak go używasz mozesz założyć albo taki albo taki, 2.35 to dyfer  jeżeli się nie mylę który był montowany w manualu

Edytowane przez M4T3US2
Opublikowano

Jak chcesz zmieniać na używany to nie opłacalne, tam masz łożyska stożkowe i szybko się rozlatują i dyfer buczy i ma wibracje. 

Kup sobie zestaw naprawczy łożysk i uszczelniacze za chyba jak ostatnio pamiętam 700 zł i będziesz miał problem z głowy na lata a tak jak kupisz używkę to najczęściej po chwili będzie buczał