Skocz do zawartości

• Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

Bład 5EBA , 94E7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem w swoim e61 , jest to błąd czujnika kąta skrętu . Wymieniłem te 2 czujniki kąta skrętu , ale poprzedni mechanik wjebał drut miedziany i najprawdopodobnie zdarło stronę wierzchnią  , ponieważ odrazu po odpaleniu jadąc prosto albo wykonując skrety w lewo nie wyskakuje trakcja dopiero po skręcie w prawo wywala błąd trakcji na desce . Kupiłem drugi cały pająk i chce to zrobic zgodnei ze sztuką , ale mam główny problem - potrzebuje jakiegos tutoriala albo kogos kto mi to zrobi zdalnie czyli przepisze numer VIN do modulu SZL , odrazu napisze nie mam programów ale posiadam kabel k-dcan . Mógłby ktoś podeslac jakis tutorial jak programem WINKFP przypisac win do uzywanego modułu ?  Napisałem do osoby co miała identyczny problem i własnie on mi podpowiedział zeby wymienic cały pająk tylko zeby znalesc kogos kto mi go zakoduje . Help i dzięki 

IMG_3682.JPEG

IMG_3687.JPEG

IMG_3782.PNG

Opublikowano

A nie łatwiej było przerzucić Ci samą taśmę do starego pająka?
Sam robiłem taką operację w f31 akurat, udało się bez problemu

• Lubię to! 1
Opublikowano

a jest to możliwe ? jak by tak dało rade to najprostszy sposób , zaraz otworze tego pająka co mam i zobacze czy idzie ją jakoś wypiąć . 

Opublikowano

musiałbym zobaczyć jak to wygląda w e60 ale podejrzewam że ma jakieś wspólne punkty z f30 gdzie wystarczyło odpiąć pare zarzasków spójrz najlepiej do tego który masz uszkodzony, ale patrząc po tym, że jest dostępna nawet sama taśma to wydaje mi się że się da. zobacz nawet na rycine którą Ci tu wrzucam na pewno sie da
1_max.jpg.436d52e14394edf9ee6844c5633716cb.jpg

Opublikowano (edytowane)

Rozebrałem ten drugi moduł który mam na podmianę i wygląda jak by tą stroną bieżna była zespolona . Ogólnie za każde podpowiedzi będę wdzięczny 

IMG_3847.jpeg

IMG_3846.jpeg

Edytowane przez DinoBambino