Skocz do zawartości
  • Witaj na BimmerTech.pl

Cześć Pasjonacie! Miło Cię powitać na najlepszym forum BMW.

Aby w pełni korzystać z forum wymagana jest Rejestracja.

ISTA-D Rheingold 4.01 + spolszczenie

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

@bcdrm będzie działać, natomiast tutaj masz nowszą wersję: 

BMW E60 530d 218km + chip

Olej: Ravenol VST 5w40 + Archoil AR9200 v2

www.grafidea.pl

• 1 miesiąc temu...

Opublikowano

Wie ktoś może czy można działać ISTA przez połączenie bluetooth? mam VGATE Icar OBD 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.06.2024 o 19:49, hedline1313m napisał(a):

Wie ktoś może czy można działać ISTA przez połączenie bluetooth? mam VGATE Icar OBD 

nie dziala

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciężko być aktywnym użytkownikiem jeżeli ktoś dopiero chce się pouczyć i popróbować diagnostyki 🙂

Opublikowano (edytowane)

Jak chce się pouczyć to najpierw radzę posiedzieć parę dni na oglądaniu filmów z ista p i ista d oraz innymi programami ,bo bez tego to tylko sobie nabroisz w aucie nie znając wcześniej programu. 

Udzielaj się w innych tematach spędzając czas na forum a dostęp dostaniesz ,jak wiesz nie ma nic za darmo 😀

Edytowane przez pioteror13
  • Lubię to! 1
  • Administrator
Opublikowano
4 godziny temu, MikoK napisał(a):

Ciężko być aktywnym użytkownikiem jeżeli ktoś dopiero chce się pouczyć i popróbować diagnostyki 🙂

Najpierw najlepiej zacząć od diagnostyki, kodowania czyli ISTA D, NCS Expert i te sprawy, później jak zdobędziesz wiedzę i ogarniesz te programy, można próbować ISTA P która służy do programowania, aktualizacji itd. 

• Lubię to! 1

www.grafidea.pl

Opublikowano (edytowane)

Czy ta nowa ista będzie działać na windows 7?

Edytowane przez Rzepek
  • Administrator
Opublikowano

@Rzepek tak, działa nawet na Windows 11.

www.grafidea.pl

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 27.07.2024 o 00:13, DracoBlue napisał(a):

Najpierw najlepiej zacząć od diagnostyki, kodowania czyli ISTA D, NCS Expert i te sprawy, później jak zdobędziesz wiedzę i ogarniesz te programy, można próbować ISTA P która służy do programowania, aktualizacji itd. 

pełna zgoda tylko jako świeży użytkownik nie mam możliwości pobrać nawet ISTA D

obraz.png.de9d914f1b94776d236c44649589815a.png

Opublikowano
20 minut temu, MikoK napisał(a):

pełna zgoda tylko jako świeży użytkownik nie mam możliwości pobrać nawet ISTA D

obraz.png.de9d914f1b94776d236c44649589815a.png

Kolego musisz troszkę czasu spędzić na forum ,udzielać się ,być aktywnym to dostaniesz dostęp ,tak łatwo nie ma żeby od razu kto się zarejestruje dostał wszystko na gotowo. 

Tak po za tym to w tych czasach równie dobrze zamiast istą większość rzeczy zrobisz launchem ,xtool,kingsbolen i innymi skanerami za mniej niż 1500zł dostępnymi na aliexpress,są bardzo proste w obsłudze ,każdy to załapie ,program sam ciebie prowadzi przez procedury kodowań,jedyne co musisz zrobić to naciskać ok 🙃

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hehe niestety się nie zgodzę 🙂

Delphi do mojego auta nie podchodzi a KTS się poddal i nie wykonuje wszystkich adaptacji :)

Opublikowano

Klon Delphi z aliexpress na pewno tego nie ogarnie😆 ,kts to bardziej vag ,chociaż nowy kts też idzie. Zależy jeszcze o jakiej wersji kts mówisz.

Launch za to wszystko robi i jest kilka razy tańszy w porównaniu do kts. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Da sie jakoś pobrać tą ISTE normalnie bez opłat ? Bo oczywiscie na MU nie dość ze trzeba instalować ich specjalne downloadery , zakladac nastepne konta , to jeszcze po pobraniu 5gb wyskakuje ze trzeba doładować konto bo sie transfer skończył XD Smiech na sali 

Opublikowano

Nie wiem czy moge dodawać tu takie linki ale po wpisaniu frazy w wyszukiwarke np. ista d chomikuj torrenty masz za darmo. Jedyne co musisz zrobic to pobrać program Utorrent.

Bylo E36 320i Coupe

Polish_20240920_133428657_Easy-Resize.com.jpg

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

A czemu ISTA na poczatku tematu waży ok.10gb a ta dalej poonad 110gb?

Opublikowano

Oj tego Ci nie powiem ja pobierałem kupe czasu temu i teraz nawet skąd a tym bardziej ile ważyła 😅 od nas z forum nie próbowałem pobierać wiec nie wiem .

Bylo E36 320i Coupe

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano
18 godzin temu, McDywan napisał(a):

A czemu ISTA na poczatku tematu waży ok.10gb a ta dalej poonad 110gb?

Bo to jest ista d okrojona wersja tylko do diagnostyki bez sp daten itp 

• Lubię to! 1
Opublikowano
6 minut temu, pioteror13 napisał(a):

Bo to jest ista d okrojona wersja tylko do diagnostyki bez sp daten itp 

A ta podana dalej " [Mega] Ista 4.39.20 " to jest pełna tak ? I pytanie czy pełna ista czy pełna ista-d jakbyś mógł wytłumaczyć 😄

Opublikowano

W skrócie ista d diagnostyka ,zajmuje kilka naście giga. 

Ista p służy do programowania, aktualizacji modułów ,głównie serii E ,zajmuje jakieś 80gb

Ista 4.39 tak zwana istą+ służy do programowania ,kodowania modułów adaptacji ,w skrócie wszystko w serii F,ona zajmuje ponad 100gb. 

Ogólnie jak nie chcesz namieszać w samochodzie to w zupełności wystarczy ista d ,jak poznasz trochę co nieco to potem możesz atakować w pozostałe. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Panowie macie jakąś instrukcje instalacji tej ISTY D ? Bo chciałbym to sobie ogarnąć a skoro jest instrukcja to chyba pewnie coś trzeba pozmieniać a nie zwykła instalacja aby dalej dalej 😄 Bo ta z bimmerparka niestety wygasła i niema żadnych informacji na stronie 😞

Opublikowano
W dniu 24.10.2022 o 12:52, DracoBlue napisał(a):

Prawidłowa konfiguracja w ustawieniach menadżer urządzeń kabla K+DCAN Ustawienia portów > Zaawansowane

COM: COM1,

Odbiór Bajty: 1024,

Transmisja Bajty: 1024,

Czas opóźnienia: 1

Niepoprawne ustawienia kabla może powodować problemy z komunikacją ze sterownikami, a przy próbie aktualizacji któregoś modułu może dojść do uwalenia sterownika.

Bylo E36 320i Coupe

Jest E92 330i

IMG_20220327_143500.jpg

Opublikowano

siema mam bmw 2 U06 2023r i tu pytanie czy ista sie z tym połączy? auto po delikatnej stłuczce (poduchy wystrzelone) i nie chce odpalać, kreci ale wywala błąd ciśnienia paliwa, prawdopodobnie moduł odcina pompę paliwa. komputer który posiadam nie łączy się z poduszkami tylko z silnikiem, nic więcej nie mogę sprawdzić 

Opublikowano
W dniu 3.10.2024 o 18:04, franio88 napisał(a):

siema mam bmw 2 U06 2023r i tu pytanie czy ista sie z tym połączy? auto po delikatnej stłuczce (poduchy wystrzelone) i nie chce odpalać, kreci ale wywala błąd ciśnienia paliwa, prawdopodobnie moduł odcina pompę paliwa. komputer który posiadam nie łączy się z poduszkami tylko z silnikiem, nic więcej nie mogę sprawdzić 

Ista 4.01 bedzie miala za stare spdaten.

Ista 4.39.20 ogranie bez problemu, dodatkowo to jest 1-dno klikowy instalator i mozesz wybrac czy ma instalowac tylko moduly do diagnostyki czy takze programowania.

Ostatnia Ista jaka ja uzywam to 4.46xx ale razem z spdaten po instalacji wazy ponad 350GB

Potrzebujesz pliki tuningowe? Stage 1 / EGR Off / DPF Off / AdBlue OFF / inne?

https://ecufilesperformance.nl